Pa jos je tu faktor konkretno hoce vanila android ili miui ... Miui je meni odlican, a vanila mi izgleda kao pre 8 godina, tako da ako nista drugovzbog toga bi rn8 uzeo Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Kolega se lomi izmedju RN8 ili Samsung A50. Mislim da ce uzeti samsunga, ali realno oba telefona su veoma slicna.
Ja sam bio u istoj dilemi i uzeo sam A3 jer je kompaktniji i bolje 'leži' u ruci, MIUI mi (subjektivno) nimalo ne odgovara, a GCAM radi odmah iz kutije bez potrebe za root-ovanjem pa se ta razlika u malo slabijem senzoru lako nadoknadi. Isto tako nakon mnogo godina zasitio sam se LCD-a pa mi je (Samsung) OLED bio osvježenje bez obzira na nižu rezoluciju. Koristio sam i Note 8 Pro i ta razlika u brzini se u praksi svodi na papir jer Android One ima efikasniji menadžment RAM-a od MIUI-a.
Hvala na odgovorima. Da, ima jači SoC, više RAM-a (6 vs. 4GB), za 0.5" veći ekran i senzor kamere sa više MP-a. Jači chipset jeste poželjna stavka pri izboru telefona, ali mi nije presudna. Trenutno imam Honor 9, koji je pre dve godine kad sam ga kupio bio flagship model (sad može da parira nekim mid-range modelima, npr. SoC mu je jači od SD665 koji je u Mi A3) i nisam nešto naročito (is)koristio njegovu snagu. Ona najviše dolazi do izražaja u igrama, a ja ih ne igram na telefonu (osim Gears Pop-a ), tako da sam zaključio da mi jačina chipset-a nije toliko bitna stavka pri izboru. Više RAM-a naravno nije na odmet, ali je i 4GB dovoljno. Što se tiče kamere, jeste da ona ima više MP-a na RN8P (64 vs. 48), ali je zbog MediaTek chipset-a upitna podrška za GCam, pa slike koje pravi sa stock kamera app-om nisu bolje (naročito u low light uslovima) od onih koje pravi Mi A3 + GCam. Čist Android (One) mi je još jedna velika prednost Mi A3 modela. Pre Honor 9 sam imao Nexus 5X čiji mi je stock Android interfejs bio praznik za oči u odnosu na EMUI šarenicu (a takav je i MIUI ). Custom ROM-ovi me ne interesuju. Koje prednosti MIUI nudi u odnosu na stock Android (ako ih uopšte ima)? Naveo si sve što se i meni više sviđa kod A3 u odnosu na RN8P. Manje dimenzije, *PAUI, podrška za GCam i SAMOLED displej. *Pure Android User Interface Sve u svemu, kad podvučem crtu vidim da više naginjem ka Mi A3, pa mislim da ću na kraju njega i uzeti. U svakom slučaju, otićiću do Vip-a da ih vidim i isprobam, pa ću doneti konačnu odluku.
Koji je sad xiomi best buy sto se tice kamere? Vredili cekati onaj Note 10 Pro sa milion megapixela ili je bolje gledati nesto drugo?
Note 10 pro je 550e. 450e na koneskim sajtovima sa popustima. Imaš na prethodoj strani test kamere (mada nije profesionalni test) Posle toga je verovatno Mi 9T. Ima isti set kamera kao Redmi Note 8 Pro samo iz nekog razloga utrawide kamera daje mnogo bolje rezultate.
https://www.telenor.rs/webshop/sr/P...&purchase=subsidy&installments=false&color=40 S' obzirom da sam polomio telefon na gradilištu, rešio sam da kupim ovaj. Nije skup a pruža mi sve što mi je potrebno. Dobru kameru i 128 gb memorije za aplikacije i skladištenje slika i zapisa.
Koliko se cesto igra, za te pare bi mogao da obrne bar 4 igre. Ali ono, sto placati, kada ce to drugi raditi...
Samo da se ispravim. Ima na DXOmark test Xiaomi Mi Note 10. Nisam znao da se telefon zove i Xiaomi Mi CC9 Pro https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-cc9-pro-premium-edition-camera-review/
zavisi gde kupuješ. Xiaomi Mi9T ako poručuješ iz kine (uz malo sreće) https://www.kimovil.com/to/special/dWaM2h
Posto me je Chodex ispalio za GC a bas mi trebaju pare za benzin Hoce neko iPhone 7 32GB, kutija kablovi slusalice, uzet u Telenoru, sim free sada. Cena dogovor.
Prvo GC sad Iphone meni se cini da se ti nisi navukao na Whey protein Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Matema matema matematika, četiristo pedeset ter, a devetsto polutka... Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Oce K30 [poco F3] zaista imati 120Hz? https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_k30-9979.php Za godinu dana high-refresh rate ce izgleda masovno stici i u "indijske" modele.
Davno su i oni to napustili. 500€ za Mi Note 10 koji ima non flagship (730G) procesor? Yeah right... Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Mislio sam da će da jasno odovoje Xiaomi Mi i Redmi kao dva brenda, baš kao šro je Oppo jasno distancirao Realme od glavnog brenda ali oni bukvalno isti telefon trpaju pod oba imena.