1. powered by Surfing Waves

N64 Everything

Discussion in 'Nintendo 64' started by Goro Manjina, Apr 9, 2019.

 1. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Volim da čitam o otkazanim igrama kako za n64 tako i za druge sisteme, pre svega one koji su fejlovali ili su prerano ugašeni.
  Unseen 64 sam masu puta preoravao tako da ovaj spisak nije neko otkriće ali je lepo na jednom mestu popisano uglavnom sve otkazano za konzolu, mada takvi naslovi će uvek da iskaču tu i tamo. Klikom na svaki ima i kratak opis šta se desilo i da li je igra završila na nekoj drugoj Nintendo platformi smh.

  http://www.nintendo64ever.com/Nintendo-64-Unreleased-Games.html
   
  Ace and TwiSteR like this.
 2. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Za one koji preferiraju starije igre da pale na emulatorima umesto da se drkaju sa originalnim harvderom, fin popis N64 emulatora za pc, mobilne i konzole kao i njihova funkcionalnost. Deluje mi legit i up to date pa ko bi da se igra na ovaj način može da koristi.
  Tu je i spisak N64 naslova za Virtuelnu konzolu koji se mogu pokrenuti preko Dolpihn emulatora.

  http://emulation.gametechwiki.com/index.php/Nintendo_64_emulators
   
  Super Simke 64 likes this.
 3. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Još jedan rock solid N64 naslov se seli na Switch!



  Igra je dostupna 22. Novembra
   
  Last edited: Sep 5, 2019
  nikola22 likes this.
 4. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Tred o prototipu N64 kontrolera (ujedno i development kontroler) dok je konzola bila ULTRA 64 još uvek i razlike u odnosu na original. Pored većeg analog stika i drugačijeg konektora (razlog što se na promo slikama isti ne vidi) tu je i manji Z Trigger. Više u linku.
  Meni je ovaj dzojped nepoznat jer nemačka knjižica o Ultra 64 konzoli koju sam imao iz Beosofta sadržala je slike samo konzole, bez dodataka, uz neke random skrinove nepostojećih igara (verovatno neki Silikon Grafiks teh-demoi itd).

  [​IMG]

  [​IMG]

  https://nintendoeverything.com/prototype-ultra-64-controller-found-in-the-wild-new-photos/



  Podsetio me tred na ovaj tv prilog gde su špekulisali kako bi budući dzojped mogao da izgleda, nisu mogo pogrešili hshshhs
   
  Last edited: Sep 22, 2019
 5. voja87

  voja87 Well-Known Member

  12,662
  3,163
  113
  Ko je crtao taj n64 dzojped, dete od 6god?

  Izgleda da je finalni model imao downgrade palice
   
  Goro Manjina likes this.
 6. darkado

  darkado EmuGlx veteran

  7,769
  1,958
  113
  Moguce da je ista drugog oblika, al znajuci nintendo, garant downgrade

  Sent from my POCO F1 using Tapatalk
   
 7. Omega

  Omega N64 je đubre

  15,789
  2,644
  113
  Ovo je bio neki kvalitetan prototip, nisu u Nintendu željeli platiti dolar-dva više za kvalitet i dugotrajnost. :D
   
 8. voja87

  voja87 Well-Known Member

  12,662
  3,163
  113
  kad vec nisu mogli da stave jacu plastiku mogli su barem da stave mast u taj mehanizam analoga...
   
 9. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  U novoj epizodi DidYouKnowGaming? se bavi manje poznatim triviama i periferalima za ENSIKSTIFOR

   
  TwiSteR likes this.
 10. nikola22

  nikola22 EmuGlx Veteran

  4,945
  1,515
  113
  Jebeni Doom za N64,igra koju sam propustio a bas bih da je probam.Visoko na listi retro igara koje planiram da kupim ali mozda sada jednostavno skinem za switch i odigram konacno :)
   
  Goro Manjina likes this.
 11. darkado

  darkado EmuGlx veteran

  7,769
  1,958
  113
  Skroz dobar doom. Ja gotivim i hexen za n64.

  Sent from my POCO F1 using Tapatalk
   
 12. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  @grunt Me navodi na liste a pošto ovde kačim obično tudje, red je za jednu moju.

  Prilično je jasno da sam uz N64 ispratio za mene jedan od najvažnijih lajfspenova neke konzole. Poklopilo se tu dosta toga, prvi put sam od početka ušao u neki gen (za razliku od NES-a i SNES-a), 3d era on the rise, pojačano interesovanje da malo temeljnije pratim gejming van neobaveznog igranja itd (ovo je počelo zapravo koju godinu ranije uz SNES, ali senzacija praćenja vesti je bila usmerena zna se na NADOLAZEĆE sisteme).
  Takodje sa N64 koliko god glupo zvučalo danas, nije bilo sjajno. Jedna igra (Mario 64) nije bila dovoljna da smakne činjenicu gomile igara kojima je PSX raspolagao sa ili bez piraterije. U početku je to bilo bedno i jadno a vremenom su NEKE igre to poboljšale maltene do poravnavanja snaga gde sam čak potpuno izgubio interesovanje za PSX i postao protivnički tabor hshshshhs.
  Mnogi od tih naslova su mi ostali medju najboljim igrama ikada ali neću da pričam o njima. Vreme je da se bace karte na sto. Deset igara koje sam pizdeo što nemam na N64.

  10. Pandemonium - Ovo je bila jedna od najranijih igara koje sam igrao na PSX i generalno medju tim kvazi 3d PSX platformama meni najomiljenija. Razlog leži dosta u igri Nights koju nikada nisam video van časopisa a delovala je u onim bolesnim reklamnim sekcijama JAKO KEPTIVEJTING. Pandemonium me odmah podsetio na igru zbog svoje boje , estetike iako malo drugačijeg gejmpleja. Uopšte mi nije smetalo što je igram svaki put u igraonici ispočetka jer je bio toliko dobar osećaj samo igrati GOD Damn. Kad god nisam imao da igram duže RE kec i Tomb Raider, Pandemonium je bio pravi izbor. Uz Jet Moto doduše koji je bio takodje bad-ass ali posle Vejv Rejsa dezintegrisao sam njegovo postojanje sry. I dalje nisam igrao dvojku ali ispravićemo u nekom momentu (Pandemonium, ne Jet Moto).

  [​IMG]

  9. Heart of Darkness - Ovo mi je jednog dana posle škole pokazao ortak kod njega na PC-u. Prešao je više od pola igre a ja sam samo gledao, bio sam ODUVAN. Jedno od najupečatljivijih iskustava sa nekom igrom u odnosu na vreme i trenutak. Na onom malom monitoru sve je bilo tako sharp, vivid. Osećao sam se kao da gledam neki vanserijski animirani film koji može da se igra. Često upalim igru na yt i pokušavam da sebi vratim tu impresiju ali nema šanse. Ti stari PC monitori su stvarno bili zakon a ja sam došao kući žestoko poražen kakva igra mi je van domašaja. FUCK YOU Nintendo.

  [​IMG]

  8.Tekken 2 - Tekken je smaknuo MK3 iz domaćih igraonica što nije bila mala stvar. Možda je to i najveća demonstracija sile igre nad igrom jer je MK3 na mega drajvu bio neuništiv ovde. Najviše sam igrao Tekken 2 sa ortakom i bio mi je trip kad iznajmimo Soni da redom otključavamo sve likove u igri ludilo. Za N64 nisam imao jednu tuču jer sve što je bilo u ponudi nije me privlačilo 0.5% dok mi je Tekken bio u rangu Street Fighter-a i Mortal Kombata po strahopoštovanju. Isprobao sam previše fajtera za PSX, mnogih se i ne sećam kako se zovu ali kao i većina najviše pamtim Tekken. I pored toga što je tuča na N64 kontroleru bila potpuni nonsens Tekken na istom je falio kao i što bi Street Figher na SNES-u.

  [​IMG]

  7. Grim Fandango - Pošto sam od domaćih gejminga časopisa do Bonusa logično jedino imao pristup Svetu Kompjutera (i mnogo važnije SVETU IGARA) mogao bi ovde da iskucam listu samo od P&C avantura koje sam jedino tako video i stalno fantazirao kakve su to teške igre i kako se to igra uopšte. Tu moram da izdvojim razume se Grim Fandango kao potpuno ludilo samo na konto onih skrinšotova jer sam ga igrao tek kad sam dobio PC kasnije kao i mnoge druge P&C klasike (došao djavo po svoje hshshsh). Čitanje rešenja za igru povremeno se podrazumevalo i zamišljanje kako to izgleda u akciji. N64 nije bio mesto za PC avanutre ofc, ali ako je makar jedna nedostajala to je ova Afterlajf Noarčina koja je svojom estetikom bila apsolutno nešto što se uklapalo medju naslove na sistemu.

  [​IMG]

  6. Rayman - Isuse hriste, kad sam video prvu recenziju igre još za Saturn obnevideo sam od lepote. Ovo je takodje igra koju nisam igrao jer je po dolasku PSX-a u igraonice od starta došlo do nametanja nekih drugih naslova i niko živ nije imao muda da upali tada 2d igru, bukvalno bi ga ismejali svi u lokalu. Dakle striktno 3d a posle kada se to malo promenilo zaboravio sam i da Rejmen postoji. To je jedna od retkih stvari koja me je baš obradovala na spisku naslova za PSX klasik mada i nakon sat, dva igranja prilično razočarala. Jbg možda je sada kasno ali lagao bi ako nebi priznao da sam tada HTEO JEBENI REJMEN NA N64. E da bila je dvojka na konzoli i bila je u 3d. Plot Tvist : Boleo me Kurac.

  [​IMG]

  5. FF7 - Sa ovom igrom je prilično ludo pošto nisam nikada čuo od nekoga tada da je i igrao. Ja sam je znao po najavama iz stranih časopisa, i reklmama koje su ubijale. Nisam još ni imao N64 ali FF7 je izgledao nevidjeno. Bože oni ambijenti na onim haj-res skrinovima. I kako 7?? Gde je 6, gde je 4? Kako se igra to? Zašto ART likova ovako JEBE KEVU? Potpuno nepoznavanje JRPG u tom trenutku, i konstantan hajp po časopisima stvorili su mi oko te igre potpunu misteriju. Rekao bi da je ovde tek FF8 bio zapažen kroz Bonus, medjutim ja sam tad već bio u nekim drugim naslovima duboko i generalno to što nisam bio u prilici da odigram FF7, kasnije mi je ubilo svako interesovanje za JRPG klasike kojima je Soni bombradovao po narodu. Smatram da je nedostatak JRPG igara veliki invaliditet N64 konzole a to nema odakle drugo da vuče svoje korene nego od nepostojanja FF7 na istoj. Probao sam ga dosta kasnije na PC i ugasio jebiga. It was too late, nadam se da će odgovorati za to ko treba.

  [​IMG]

  4. Silent Hill - Od sad do kraja nema uzimanja talaca. Šta reći, koju poruku poslati, Silent Hill je verovatno zadnji veliki naslov koji mi je zarobio dušu na PSX. Već sledeće godine za to je bio zadužen Drimkast koji je nabijao komplekse svima podjednako. Ali Silent hill...Ona magla, radio koji šušti. Nemogućnost orijentacije kao deo level dizajna, full-mature zaplet, nasilje, bizarnosti. Strah do granice kada više nije strašno. Strah da se uopšte igra dalje. Strah da se pogleda u BILO KOJI SISTEM koji nema Silent Hill. Nažalost na Silent Hill sam stukao samo jedno leto kod burazera i dao sve od sebe da vidim što više igre ali klavir je bio nepremostiv problem. Prejebao sam to prošle godine i zgazio igru na PS3 i bilo je podjednako veličanstveno kao i 1999. Klasik, Masterpis, Svetinja. Nintendo What were you thinking.

  [​IMG]

  3. MGS - Mislim da je ovo previše očigledna stvar i neko detaljnije objašnjavanje nije neophodno, ali ukratko. Razlog što sam MGS zgazio tada više od pola je taj što sam se zaglavio u Silent Hill hshshhs i odlučio da ne trošim dragoceno vreme. To što sam video je bio udarac u stomak i mislim da je MGS bio naslov kada sam rekao sebi: ok ova konzola je bolja, ovo su bolje igre i da nije bilo Okarine te godine, verovatno bi odjebao sve i kupio Soni. Hvala Nintendo za Okarinu, to je najbolja igra ikada.

  [​IMG]

  2. Resident Evil 1-3 - Sudbonosno veče susreta sa PSX se odvijalo sa dve igre. O drugoj malo kasnije. Resident Evil 1 me je poslao kući na besanu noć i detaljno oponašanje kera ukućanima kad Dzil pokuša da izadje napolje. Uz RE1 sam proveo neke od najjačih momenata na PSX i parcijalno gledao ostale segmente kod ortaka koji su imali Soni. Survivial horor je bio hajlajt tog gena a bolji uvod od Resident Evil 1 teško da je iko mogao i da zamisli. Istina, N64 je imao RE2 što saznajem sasvim slučajno u nekom N64 only časopisu, zvao sam par puta Beosoft i poslali me na spavanje. Govna. Tako da ovde malo varam, jer ovaj serijal jednim delom jeste bio prisutan na konzoli ali kart koji je koštao boga oca zbog memorije, sigurno je bio long-shot domaćim distributerima. RE igre su uskoro stigle na sve naredne sisteme ali politika Nintenda da tako nonšalantno zanemari Survivial Horor žanr u tom momentu je po meni gora i od nedostataka JRPG igara. A Tek Nemesis....

  [​IMG]

  1. Tomb Raider 1-2 - Vatreno krštenje, smatram da je prvih nekoliko sekundi gejmpleja u Tomb Raideru 1 medju najboljim stvarima ikada u video igrama. Pećina. Ide se samo pravo. Ovo nije nivo, ušao sam u jebenu, pravu, pećinu. Pazi koplja, skače se unazad, potežu se dva pištolja. Aj uradi to opet. Nasloni se na zid da joj vidimo sise! U kojoj sam godini? Jel sanjam. ŠTA JE OVO JEBOTE. Moja fiksacija sa Tomb Raider igrama je od tada do danas trajna stvar, potpuno su sumanute situacije i lokacije gde sam sve išao samo da bi ispuno cilj igranja Tomb Raidera na PSX. Tomb Raider 2 sa onom Venecijom i onom vrhunskom minimalističkom muzikom je bio šilo u oko. Što je najgore Tomb Raider je odbijanjem autora da unose inovacije vrlo brzo postao zardjala kanta u narednih par godina ali mene to nije zanimalo. Kada mi je stigao komp prvo sam instalirao Tomb Raider 2 a potom 1 i 3. Igram ih redovno do dan danas. Nikada nisam našao sve tajne, čak sam samo dvojku prešao. Jedini je cilj da ih igram i da se krećem sa Larom u onom kockastom 3d prostoru. To je ponašanje osobe koju je Soni udario ciglom u glavu 1996 i od toga nema oporavka. Sve bi bilo jednostavnije da je postojao kertridz na kojem je pisalo Tomb Raider ali Soni je znao šta ima i čuvao ga je u najvažnijim godinama serijala za sebe (kertridz??? hhshshs). Tomb Raider je bio njihov Tomahavk u ranoj fazi borbe sa N64.

  [​IMG]
   
  Last edited: Oct 1, 2019
  Super Simke 64, Ivan, TwiSteR and 9 others like this.
 13. Ace

  Ace 1.000.000

  3,050
  735
  113
  Heart of Darkness, i dalje mi je jedna od top 10 igara ikad. Kada sam uzeo svoj prvi PC bila mi je među prvim igrama za nabavku. Kada sam je prvi put pokrenuo bio sam oduvan animacijom, gejmplejem i atmosferom. Samo da je koju godinu ranije izašla bila bi kultni klasik, ovako je više lowkey klasik.
   
  Goro Manjina, TwiSteR and Undenis like this.
 14. Mile88

  Mile88 Well-Known Member

  396
  750
  93
  Velika je steta sto ova igra nije objavljena na N64.

   
  Goro Manjina and vetar like this.
 15. Cipak

  Cipak RPG Fan

  1,717
  413
  83
  Odlicna lista ja bih dodao jos Grand Turismo i Colin McRae Rally. Koliko se secam na N64 nije bilo nista slicno pribliznog kvaliteta
   
  Goro Manjina likes this.
 16. vetar

  vetar Well-Known Member

  6,296
  1,112
  113
  Ja nisam pizdeo zato što sam imao i PS1 i N64 (prvo sam imao čipovan PS1 i odigrao sve što sam mogao a posle prešao na N64).
  Kad neko kaže PS1, prve igre koje mi padaju na pamet su upravo Tomb Raider 1-2, RE 1-2, Silent Hill, Metal Gear Solid, Twisted Metal 2..
  Kad neko kaže N64, prvo što mi pada na pamet je Zelda OoT, Golden Eye 007, Mario 64, Banjo Kazzoie, Pilot Wings 64, Diddy Kong Racing, Mario Kart 64, Star Fox 64, Turok..

  Kada se uporede navedene igre govorimo o prilično različitim igrama, naravno činjenica je da je PS1 imao neuporedivo više i raznovrsnijih igara,
  ali mislim da je PS1+N64 kombo te generacije bio najjači ikada, meni lično bez ikakve dileme najomiljenija generacija a N64 i PS1 na prvoj i drugoj poziciji listi najomiljenijih konzola ikada.
   
  Mile88 likes this.
 17. TheNick

  TheNick Administrator Staff Member Administrator

  22,815
  3,580
  113
   
 18. voja87

  voja87 Well-Known Member

  12,662
  3,163
  113
  igrao se tomorrow never dies i the world is not enough...isto tako se igrao i headhunter za dc jer nisam imao ps2 da igram mgs2
   
 19. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Ja bi igrao World is not Enough prvi da sam uopšte i znao da postoji. Tommorow never Dies sam isprobao jednom na Soniju i delovao mi je kul.
   
 20. darkado

  darkado EmuGlx veteran

  7,769
  1,958
  113
  samo onaj 007 racing :D
   
 21. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  U prethodnoj listi sam se osvrnuo na neke od naslova koje sam ja lično kao klinac želeo na konzoli. OFC mogućnosti su nešto sasvim drugo i jasno je da je bila reč o igrama koje nisu ni imale nikakve šanse od starta da završe na N64.
  Ovaj put bi pomenuo deset igara po mom izboru iz DANAŠNJE perspektive za koje verujem da im je mesto bilo na N64 umesto na drugim N sistemima gde su eventualno završile (sa jednim izuzetkom). So Lets fukcin do it, biće nategnuto ali to je i poenta. DESET IGARA KOJE SU MORALE DA BUDU NA N64.

  Mega Man X3
  Naišao sam par puta na neke diskusije po stranim forumima gde se većalo da N64 nikada nije bio podoban za 2d igre kakve je recimo peglao SNES ko od šale. Drugi tvrde da to nije tačno (Yoshi Story??) i da je N jednostavno izričito zahtevao 3d. Koliko bi ljude zanimalo tad išta drugo ne znam ali činjenica je da je Mega Man X jako bitna stavka SNES kataloga. X2 i X3 su takodje našli mesto na SNES-u medjutim X3 je bio prisutan kako na Saturnu tako i na PSX. U SNES varijantama Capcom je razvio specijalan čip za razne 3d efekte medjutim X3 je bio baš lejt SNES naslov, njegov print mali a cena jača. Na N64 bi itekako imao smisla kao dopuna glavnim naslovima u ranom stadijumu konzole plus cena i print bi bili regularni. OFC serijal je već tu zapao u tešku staganaciju i nikako ne impliciram da je reč o velikoj i važnoj igri ali ako ništa Mega Man X3 za N64 bi danas bio regularan kart za razliku od SNES varijante koja je godinama jako skupa da se nadje. I sam kart se kreće od 300 do 400 evra pal ili ntsc.
  [​IMG]

  Street Fighter Alpha 2
  Još jedan primer velikog truda da se na SNES skalabudzi igra koja nije za njega nikako. Sam Nintendo se ovde iscimao oko toga da igru nagura na kertridz, muzika je osiromašena a postoji i mini louding svaki put kad započne borba (??). Alpha 2 mi je prilično bolna tačka jer sam saznao za njega 1996 dok sam još imao SNES i zaludjivao se da ću da nabavim igru koju ima i PSX medjutim ništa, nije ga bilo ovde ni u najavi. Pa se postavlja pitanje zašto ovo nije išlo na N64 medju lanč naslove, na taj kertridz bi stalo sve ko i na SNES plus još. Uz MK Trilogiju koja se nalazi na sistemu i Alfa 2 bi bio prepoznatljv naslov kako za staru tako i za novu publiku a na SNES-u nije služio kurcu.
  [​IMG]

  Donkey Kong Country 3
  Naravno da je najveća radost bila svaka DKC igra ali DKC3 je možda i najbizarnija odluka od svih tih lejt naslova da se ipak ostavi ZA SNES. DKC3 mi je uvek delovao kao daungrejdovan naslov neke bolje verzije koje nema. Da me ne shvati niko pogrešno meni je to jedna od najlepših SNES igara ali svaki put kad je ponovo odigram prosto vidim koliko je to moralo da zasija na jačem sistemu i bude još lepše i upečatljivije. Kako Nintendo nije smatrao da je DKC3 dobar doprinos N64 lanč naslovima znaju samo oni jer govorimo o igri koja je na devetom mestu najprodavanijih igara za SNES. U jednoj od prostorija u igri majmuni peglaju n64(heheh autogol) i šteta je što igrači nisu isto tako mogli da pokrenu DKC3. DKC64 smo eventualno dobili i ja sam ga jako voleo i kompletirao ali danas ne mogu da ga gledam očima čak ga i nemam u kolekciji. Svi znamo šta se posle desilo na relaciji N-RareWare pa tako do danas nemamo vizuelno apgrejdovano izdanje cele trilogije a DKC 3 je za dlaku mogao da to izbegne pametnijim odabirom sistema.
  [​IMG]

  DOOM 1/2
  OK šta je sad ovo? DOOM 64 imamo, odličan je, nije oskrnavljen nasilnim 3d intervencijama sad će i na SWITCH konačno itd.
  Pa nemamo originalan DOOM. Iako je Midvej planirao da ubaci par klasik nivoa iz originalnih igara u novom ruhu to je eventualno otpalo zbog kapaciteta kertridza.
  SNES je imao DOOM što je u odnosu na mogućnosti konzole bila dosta luda akcija, čak i uspešna, i otud recimo DOOM 2 na N64 bi baš bio top izbor. Opet je ovo naslov koji je našao svoje mestu na Saturnu (jako loše) i na PSX (jako dobro) a N64 je dobio svoj ekskluzivni DOOM. Ali kako je konzola imala i Hexen, Quake pa i Quake 2 reklo bi se da je baš postojao trud da se tu nadju svi jači PC FPS naslovi tada i originalni DOOM baš bode oči kao nedostatak. Oftopik ja sam verovao da DOOM 64 jeste originalan DOOM pa me nije zanimao ni najmanje, velika greška.:lol: Mislim da bi DOOM 2 bio ozbiljna rokada, vizuelno izveden kao recimo DOOM 64 i jedna od jačih verzija, ujedno i danas medju vitalnijim igrama da se upale na N64.
  [​IMG]

  Super Mario RPG
  Jedan od brojnih završnih udaraca SNES-a nije čak ni stigao na PAL teritoriju ( ovo sam inače provalio tek pre par godina, uvek sam verovao da ga jednostavno NEMA jer je redak) a koliko je važan za identitet konzole videli smo i skoro kad je ubačen na SNES KLASIK. Naravno neću da fejkujem ja ovo niti sam igrao niti video van jednog USA časopisa ali daaamn izgledalo je prelepo. Drugačije, unikatno, kao neka Saturn ili PSX igra što i jeste bio cilj. Sačekati malo i uvrstiti ga na N64 bi bila mnogo pametnija odluka jer je to bio potpuno freš tejk na Mario univerzum i bio bi lepa kontra na MARIO 64, ništa manje moderan i možda bi povukao druge timove da se malo više bave sa jrpg naslovima za sistem. Sa velikim uzbudjenjem sam pokrenuo igru kad sam uzeo SNES klasik i veoma je moguće da ću da je odigram ali onih haj rez skrinova više nema lol i ovo je bio još jedan primer usiljenog skladištenja SNES-a sa igrama kojima tu jednostavno više nije bilo mesto.
  [​IMG]

  Eternal Darkness
  Game Cube me je zaobišao, i Eternal Darkness godinama planiram da odigram a to malo što sam video me je ostavilo bez teksta koliko je sinematik i atmosferično. To je Survivial Horor koji je trebao da da Nintendo kao odgovor na ono što je radio PSX. Klab Bizar je da ovde pričamo o full N64 naslovu. Skoro sam iskopao razgovor sa autorom igre na yt gde on tvrdi da je igra bila završena i potpuno igriva bez Ekspenžn peka a i sami ljudi iz Nintenda su dizali poklopac kad su isprobavali igru da se uvere KAKO. U kasnim danima N64 neki od developera su doakali sistemu i naučili da prevazilaze njegove nedostatke medjutim problem je bio što N više nije hteo N64 pa je masa igara otkazana i prebačena na GC. Kolika je bila frustracija u Silikon Najts kad su čuli da završenu igru moraju da skrepuju i prave je iznova za GC znaju samo oni a ono što ja znam je da je ovo apsolutno moralo da se nadje na N64 i ovo je baš primer koliko je za razliku od SNES-a Nintendo jedva čekao da batali trenutni sistem do te mere da je gasio ono što treba da bude na njemu. Ludo vreme. Igra je classic na GC tako da ovo nije loss za samu igru koliko za konzolu ali svakako bi bila dokaz da još neko sem Rera i Faktor 5 vlada sa N64.
  [​IMG]

  Terranigma
  Ovo verovatno nije bilo ni u priči, pogotovo što je USA verzija otkazana jer je Eniks već bio ugašen u Americi kad je dočekala rilis(PAL 19. Decembar 1996).
  Opet bez fejkovanja, za Terranigmu znam od pre par godina, u fazonu nikad čuo nikad video. Njen OST sam jako brzo uvrstio medju najjaču muziku koju sam čuo u video igrama a malo sam i zaigrao nemački kart koji jedino imam za sad i ostao bez jebenog teksta. Nije mi uopšte teško da zamislim Terranigmu kao neki miks 2d gejmpleja i full 3d obnavljanja svetova kao i još nekih momenata koji su bili podobni za takve akcije. Slično kao Wild Arms recimo. Kating Edz SNES naslov na sledećoj generaciji što bi teško bila loša i nazadna stvar. JBG niko nije razmišljao u tom smeru plus kao što sam već rekao Eniks bi je sigurno i otkazao da je pravio za N64. Ovako igra postoji kako tako i opet pričamo o retkom naslovu koji se i pre deset godina u full pakovanju prodavao za ozbiljne pare bez ikakvog retro hajpa. Terranigma je SNES gem a već je uveliko ušla u fazu da je mnogima medju najboljim SNES igrama ikada POSTHUMNO. Bilo bi lepo da je to bila tada kad treba na N64 i sada već dolazimo do zavidnog broja naslova sa kojima bi konzola započela svoj život dosta jače a koje su bile bačene i otaljanje gde ne treba.
  [​IMG]

  Unreal
  Naslov kaže Nerealno. Medjutim par stranica unazad kačio sam razgovor sa Developerima igre gde se to radilo za 64 DD i čekala Nintendova potvrda i ta potvrda bi se verovatno desila da 64DD nije završio na otpadu usled slabe prodaje već u Japanu. Inače uvek me je bunila ta odluka pošto kao zna se da u Japanu N64 nije uopšte bio popularan ko u ostatku sveta. Možda bi dodatak da je stigao na druge teritorije postigao bolje rezultate upravo uz ovakve naslove. Uz još par PC igara koje su bile planirane za 64DD Unreal bi bio jako zanimljiv poduhvat a i konzola je bila mesto za FPS. Unreal je bio pre svega PC senzacija zbog svoje napredne grafike a ovo bi mu bila jedina verzija za konzole koja teško da bi tad ostala nezapažena ČAK bi smeo da tvrdim da je i onaj sam izgled igre ako zanemarimo napredno senčenje, refleksije itd full on N64. Sa druge strane sistem je dobio odron Daikatanu hehe koja je moram da kažem daleko manji treš na N64 nego na PC. Može to da se odigra i ima svoje ION STORM momente pa sam u skladu sa tim siguran kad se sve sabere i oduzme da Unreal 64 uopšte nije bio toliko nerealan. Jednostavno 64DD se nije desio.
  [​IMG]

  Resident Evil Zero
  Užas. Kao i u slučaju Eterna Darkness ovo je još i veći GC klasik koji se do danas uredno reizdaje i obnavlja. Ja sam ga odigrao na PS4 i moram da priznam posle onog genijalnog voza sve ostalo mi je more of the same, što je Kapkom izveo u 1,2,i 3. Da ne idem u recenziju igre, RE ZERO je imao maksimalan N64 hajp po magazinima, naslovne, prezentacije gejmpleja itd (oko 20% završene igre). Planiran prvo za 64DD a potom pomeren na standardni kertridz RE0 je bio osmišljen kao N64 naslov koji treba da iskoristi maks ono što može konzola sa fokusom na tesnije i intezivnije zombi sukobe (voz, dinamičnije reakcije neprijatelja) i brži louding (momentalni svič izmedju Rebeke i Bilija u toku gejmpleja etc.). Stoji priča da je Kapkom eventualno odustao od ovoga kao nemoguće misije ipak gejmplej klipovi su oduvek na internetu i dokaz su da se RE0 radio kao zasebno iskustvo poput recimo Code Veronice za Drimkast. Mišljenja sam da se Kapkom u GC verziji zbog boljeg hardvera zaneo i napravio još jedan RE naslov proširen u sve ono što je već dovelo do zamora sa RE igrama dok bi N64 verzija da je postojao motiv (konzola se gasila jbg) sigurno danas bila medju najjačim N64 igrama mnogo važnija nego što je to RE2 za N64.
  [​IMG]

  Dinosaur Planet
  Kao da nisu pružili dosta, Rareware je u punom pogonu spremao svoj zadnji naslov za N64 koji je trebao da bude završna reč kako onoga što su oni radili tako i onoga što je predstavljao sistem. Recimo Yoshi Island na SNES-u ili God of War 2 na PS2. Hajp na sajmovima od 1999-2000 Nintendo je brzo ugasio i preselio igru na GC pod nazivom StarFox Adventures i sa promenom univerzuma osakatio dosta toga (od izgleda likova do mnogih zanimljivih deonica koje su jednostavno izbačene). StarFox Adventures nisam igrao nikada pa nebi bilo fer da ga negativno komentarišem ali kad sam saznao da se OVO pravilo i video skrinšotove, concept art, pročitao premisu i prevrteo gejmplej klipove zaboleo me stomak. Nema sumnje da se radilo o N64 Blokbasteru u svakom smislu i koliko god da je za njega bilo kasno teško da bi ga mimoišao iko ko se sekao na Rare igre. Opet ponavljam jedan DKC 3 je uredno ostavljen da smrdi na SNES-u dok je Dinosaur Planet pravljen ne kao okrnjena igra već kao igra koja samo može da bude najbolja u N64 okruženju i nigde drugo. Ne znam dokle se stiglo i kad je tačno ugašen development ali Dinosaur Planet meni ostaje kao jedna od najružnijih okolnosti u industriji gde veliki naslovi pod pritiskom novog hardvera eventualno moraju da postanu prosečni. Šteta. Unseen 64 linkovi ispod kao mali snik pik na to šta je moglo da bude.
  https://www.unseen64.net/2008/04/04/dinosaur_planet_n64/
  https://www.unseen64.net/2009/07/17/starfox-adventures-gamecube-beta/
  [​IMG]
   
  Last edited: Oct 9, 2019
 22. Timemaster

  Timemaster Caelondian

  10,969
  1,966
  113
  <3 za spominjanje dkc3
   
 23. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Kratak ali najs BOTW demake video, takodje glupo mi da izostavim i ovaj GBC klip od ranije, dobro je u obe varijante:lol:.



   
  Matt, shin-boyan and vetar like this.
 24. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Priča o čuvenom N64 emulatoru

   
  Matt, TheNick, Visant and 2 others like this.
 25. TheNick

  TheNick Administrator Staff Member Administrator

  22,815
  3,580
  113
  [​IMG]



  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 26. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Posle Switch-a, Doom 64 stiže i na PS4
   
 27. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Novi apdejt fan-rimejka Okarine, u Unreal 4 endzinu.
  Reč je o trgu u Castle Town kao i prilaz do Temple of Time
  (sa čuvenom fiksnom kamerom:D)

  Lepo za gledanje i psovanje majke zaposlenima u Nintendu.
   
  Last edited: Oct 23, 2019
  Blue and Ashitaka like this.
 28. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Bio bi tajm vejst da pišem naj N64 igre, možda nekada nešto posebno iskucam vezano za neku od njih specifično (kultni nivoi, momenti, inovacije itd) ali u ovoj formi koju je Nik uveo sa ovim tabelama je bezbolno i zabavno.
  Od par kojih ima na sajtu ova mi je NAJMANJE LOŠA da tako kažem pošto ne znam kako može lista da postoji bez Star Wars Racer, Extreme G 1 i 2, Hybrid Heaven, Battle fo Naboo itd
  Al šta sad uglavnom je sve tu što treba ostalo sam pobacao u nisam igrao sekciju/spaliti. RE2 i Kunker će biti prepravljeni kad jednog dana dodjem do kartova, ne volim da rangiram igre koje nisam igrao. Takodje za RE2 mislim na n64 verziju a bezveze mi je da ga na osnovu PSX verzije vodim kao odigranog.
  (koju takodje nisam prešao:D)
  Što se tiče Jet Force Gemini, Banjoo Kazooie i Blast Corps mogao bi da ih stavim na prvu poziciju u odnosu na to koliko sam ih igrao tada medjutim danas ne uživam u tim igrama istom merom (Naporni su mi zadaci, konkretno Jet Force Gemini je neigriv u nekim momentima, nek se napuše kurca za one medvede itd)
  Takodje veoma je moguće da bi stavio Mario Kart 64 i Turok 1 u prvi red MEDJUTIM nisam ih tad imao, igre su vanserijske na sistemu ali neću da fejkujem povezanost koju nemam.
  [​IMG]

  https://tiermaker.com/create/n64-games-80000?presentationMode=true
   
  Last edited: Oct 26, 2019
  TheNick, Cipak, Ace and 1 other person like this.
 29. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Malo o Starcraftu na N64. Jednog dana kad predjem na Everdrajv za N64 isprobaću ovu verziju pošto kart nikada neću naći niti se zaludjujem. Blizzard je naime od PAL distribucije odustao pa je sve PAL ostalo za Australiju isključivo. Dakle retko i zajebano pogotovo sad.
  Što se tiče same igre peglao sam je na PC ofc mada pošto je to bilo koju godinu kasnije Brood War kampanja mi je u startu bila favorit u odnosu na standardnu. Takodje sam se zaludjivao da gledam riplejeve Korejskih mečeva i da primenjujem fore po igraonicama hshshshsh. (Ultralisk Rush:lol:)
  Jedna trivia, Brood War se u N64 verziji otključava ako konzola ima Expansion Pack sic.
   
  Ace likes this.
 30. TwiSteR

  TwiSteR Well-Known Member

  931
  623
  93
  Nabavio sam povoljno dve N64-ke (NTSC i PAL). :yes: PAL konzolu sam uzeo jer osim što je bila jeftina, uz nju sam dobio i expansion pak, a trebao mi je i PSU (uz NTSC sam dobio onaj za US struju). NTSC konzolu (zbog nedostatka adekvatnog strujnog adaptera) prodavac nije testirao da li radi, tako da sam je kupio u neispitnom stanju, dok je ova PAL navodno ispravna.
  Interesuje me da li je neko od vas koji imate N64 voljan da mi pozajmi igru (PAL i NTSC), kako bih testirao ispravnost ove dve konzole? Da li neko ovde uopšte ima NTSC igru? Vraćam sutradan. Unapred hvala. ;)
   
 31. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Imao sam američki PilotWings koji sam greškom kupio bez provere. Videću jel ga i dalje imam.
   
  TwiSteR likes this.
 32. TwiSteR

  TwiSteR Well-Known Member

  931
  623
  93
  Važi, hvala unapred. :yes:
   
 33. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Scott Arc pravi fiktivne saundtrekove. Ono što najčešće radi su mega-drajv varijante muzike sa SNES, PS2 pa i GC klasika (kačio sam neke u video game remixes tredu) . Izdvojio bi ove trake koje su njegovo vidjenje muzike u Metroid 64 koji se nije desio.

  Što se tiče razloga zašto - Zna se da je Nintendo tad prišao jednom development timu sa idejom za Metroid 64 ali je ista odbijena jer studio nije znao kako da pristupi serijalu u novom ruhu, na konzoli prilično ograničenih mogućnosti kada je u pitanju brzina u 3 dimenzije.
  Pošto je Jeff Spangenberg, osnivač Iguane Entertaiment posle oformio Retro Studios odgovoran za vanserijski Metroid Prime serijal, moja teorija je oduvek da je Nintendo cimao upravo Iguanu što je logično jer su izuli Turok serijal.

  Samusu je u skladu sa tim jedino pojavljivanje ostalo u Smash Bros 64 na sistemu, a ovaj fan made OST sa pozajmljenim saund semplovima iz Mario 64 i Goldeneye je zanimljiva ideja kako bi METROID 64 mogao da zvuči. Nadam se da će Scott da se iscima i uradi kompletan OST po njegovom izboru u nekom momentu:lol:.







   
  Last edited: Nov 22, 2019
 34. Goro Manjina

  Goro Manjina FETCH COMMANDO

  1,861
  1,240
  113
  Nintendo's cancelled project EarthBound 64 – also known as Mother 3 – began its life in the mid-'90s as an N64 title, and was eventually released as a Game Boy Advance game in 2006.

  Although the Nintendo 64 title never saw the light of day, there's still a lot of interest in this axed project. In June this year, new footage of the game from Space World 1996 was shared online, and now Source Gaming translator Kody 'NOKOLO' has found some previously undocumented information about the cancelled release in archived issues of Dengeki Nintendo 64 magazine (via Japan's National Diet Library).

  Between 1996 and 2000, this magazine contained monthly sections called the 'Mother 3 Times' covering the 64-bit version of EarthBound. Source Gaming explains how many of the ideas and beta elements from the Nintendo 64 game were either reworked or cut entirely in the GBA release. Each of these issues sheds some light on the characters, locations, and generally helps set the scene within the universe. There's also "new pictures" of the game on display.

   
  nikola22 and shin-boyan like this.

Share This Page