1. powered by Surfing Waves

PS3 joypad na PC-u (USB)

Discussion in 'PlayStation 3' started by Blue, Apr 18, 2015.

 1. Blue

  Blue ....................

  11,619
  672
  113
  Da li je ovo moguće i da li je neko pokušavao da namesti?

  Pojavljuje mi se u devices i printers u Windowsu ali ga MotionJoy ne detektuje.
   
 2. zdravkelja

  zdravkelja Member

  8,832
  1,575
  113
  Nisam ga davno koristio i obarao sam sistem u medjuvremenu, ali se secam da sam instalirao MotionJoy driver pa onda radio konfiguraciju preko BetterDS3 jer je MJ trazio da budes online.

  http://betterds3.ciebiera.net/
   
 3. Nyarlathotep

  Nyarlathotep Pimmelmann

  10,547
  1,566
  113
  Ja ga koristim vetj vishe od godinu dana za PC.

  Koristim DS3 tool. Instaliram drajvere preko DS3 tool, utaknem PS3 gamepad, podesim da li zhelim da ga prepoznaje komp kao PS3 ili kao XBOX gamepad, i to je to.
   
 4. Blue

  Blue ....................

  11,619
  672
  113
  Našao sam na kraju najbolje rešenje:

  Evo kome treba:
  http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=59385385&postcount=102


  Fora je u tome da otvorim temu na forumu dok sam besan što neće da radi da bih se smirio
  i onda lagano nađem rešenje.

  Sada su naravno apetiti porasli i hoću da kupim USB Bluetooth dongle pa ako neko može
  da preporuči neki za koji zna da neće biti laga bio bih zahvalan.
   
  Nyarlathotep likes this.
 5. Nyarlathotep

  Nyarlathotep Pimmelmann

  10,547
  1,566
  113
  Lepo reshenje, mada vishe volim DS3 tool jer mogu da podesim, ako zhelim, da mi X na PS3 ne bude A na XBOX vetj neshto drugo.
   
 6. zdravkelja

  zdravkelja Member

  8,832
  1,575
  113
  I to je ok, slicnu stvar sam koristio za DS4.
   
 7. Blue

  Blue ....................

  11,619
  672
  113
  Je l' mogu da podesim da mi se barem u nekim igrama prikazuje DS3 a ne Xbox layout?

  Inače sam uzeo neki Digitech USB bluetooth i radi savršeno.
   
 8. SolidSnake88

  SolidSnake88 Well-Known Member

  1,444
  997
  113
  Da li neko ima rešenje za najbolje i najlakše povezivanje DS3 kontrolera na Windows-u 8.1? Na starom kompu sam imao sedmicu, i koristio sam ovaj metod sa scp serverom koji je radio bez ikakvog problema. Sad u 8.1 (u pitanju je Pro verzija) kad ubodem DS3 u usb port preko kabla uopšte ne uspeva ni da instalira driver. Samo krene kao da traži driver i tu tako stoji u nedogled. Probao sam i manuelno da instaliram X360 drivere kao što sam radio u Windows 7, u compatibility modu, ali neće ni tako. Na stranu to što neće da povuče nijedan update, i što ne može ni .NET framework 3.5 da se instalira, pa možda i to pravi problem. Dođe mi da se opet vratim na sedmicu, najbolji sistem koji sam koristio definitivno, nema šta nije radilo i nikakvih problema nije bilo. Za sad nisam još ništa isprobavao osim ovoga sa scp-om jer je radilo savršeno, tako da ako neko zna kako da to osposobim ili neko alternativno rešenje za povezivanje DS3 na Win 8.1 molim vas pomozite.
   
 9. Nyarlathotep

  Nyarlathotep Pimmelmann

  10,547
  1,566
  113
  Ja od skoro koristi SCP toolkit, ali sam na Win 7.
  IsprobaJ ga, setJam se da sam ga instalirao za par minuta i nakon kratkog podeshavanJa sam mogao da koristim DS3 bez ikakvih problema.
   
 10. SolidSnake88

  SolidSnake88 Well-Known Member

  1,444
  997
  113
  Ako misliš pod tim na scp server, to sam već probao. Koristio sam ga bez ikakvih problema na sedmici, tako što sam najpre instalirao drajvere za x360, a onda taj scp server i DS3 bude prepoznat kao x360 gamepad i šljaka u svakoj igri bez problema. Ovde to ne može. Prvo, Windows 8.1 ne podržava manuelnu instalaciju x360 drajvera, nego kao automatski ih instalira kad ubaciš džojped. Ja ubacim DS3, sistem kao pokušava da instalira nekakve drajvere, ali ne pronalazi ništa, tj. zakuca se u loop-u tražeći ih, tako da se džojped uopšte ne pojavljuje kao prepoznat usb kontroler u device & printers. Inače 8.1 ima problem sa instaliranjem bilo kakvih apdejtova, ništa neće da povuče, nisam mogao ni .NET framework 3.5 da instaliram koji traže pojedini programi, i nikako da nađem rešenje ni za taj problem, ali sada me više nervira ovo sa džojpedom. Skinuo sam RE7, a ne želim da ga igram preko tastature, želim da se zavalim na krevet i uživam. Jedino mi ostaje pošto sam guglao i video da treba da se isključi Driver Signature Enforcement, pa onda kao probati sa motion joy-em da se instaliraju drajveri jer Win 8.1 valjda ne dozvoljava bilo kakvu instalaciju "nepotpisanih" drajvera. Mene brine to što džojped nikako ne može da bude prepoznat u sistemu, pa nisam siguran da li će i ovo uspeti da pomogne u toj situaciji. Imam i neki Intex džojped, videću večeras kad stignem kući kakva je s njim situacija, i da li ima ikakvog rešenja za ovo. Zamolio bih svakoga ko koristi Win 8.1 i džojpede u istom da podeli svoja iskustva i na koji način prevazići ovaj problem. Napominjem da sam najpre desetku instalirao ali mi se sistem toliko dugo boot-ovao i smarao me njegov interfejs da sam ga kroz dva sata obrisao bez ikakve želje da imam dalja posla s istim. Sad vidim koliko je sedmica neprevaziđeno dobar sistem bila u odnosu na sva ova sranja nakon nje. :(
   
 11. SolidSnake88

  SolidSnake88 Well-Known Member

  1,444
  997
  113
  @Nyarlathotep Samo da javim, proradilo mi je s tim scp toolkitom što si mi rekao. To je zapravo novija verzija scp servera koji sam ja koristio ranije, i u sebi ima integrisane drajvere i sve ostalo šta treba, tako da opet sve radi bez problema. Hvala na pomoći! :)
   
  Nyarlathotep likes this.

Share This Page