1. powered by Surfing Waves

Star Citizen [crowdfunding] [naslednik Wing Comander/Privateer/Freelancer igara] [PC only]

Discussion in 'PC Gaming and hardware/software' started by DieH@rd, Oct 10, 2012.

 1. Teoreticar

  Teoreticar El Profesor

  2,933
  855
  113
  Tretiras Single Player igre, kompetetivne igre, build sim, MMO itd kao jedan te isti model igranja i mislis da su svi tu samo da bi se takmicili medjusobno.


  Znaci necije vreme provedeno na grindovanje vise vredi nego neciji novac?
  Kako je onda to ravnopravno?  StarCraft ima Single Player i Multiplayer.
  Ako sam "pravi" igrac moram igrati i jedno i drugo?
  A da ne spominjem nove AAA igre prvenstveno one koje su pravljene kao servisi, sto imaju velik broj modova igranja?
  Ko si uopste ti da ti nekom govoris kako ce da igra neku igru?
  Ako neko zeli da provede stotine sati igranja karata u Witcheru 3 to je njegov nacin igranja. Ako neko zeli da pravi baze u Fallout-u 4 to je njegov nacin igranja. Ako neko zeli da prave modove za Skyrim to je njegov nacin igranja.
  Ko si bre ti da ti nekom objasnjavas kako ce on da igra nesto?  Ti vidim svuda vidis samo takmicenje.
  Ti da igras coop ti bi se samo tuko sa saborcima.

  Poredis razlicite stvari.
  Jedno su takmicarske igre, bazirane na skill-u, a drugo su free for all igre gde imas slobodu da igras na nacin na koji zelis.  lol
  Pa ne diktira tvoja licna perspektiva "kvaliteta" sta je trziste spremno da plati.
  I meni je zao sto je zatvoren Looking Glass Studios, ali nisu pravili dovoljno profitabilne igre.

  Sta je tvoje resenje? Da oporezujemo EA, Riot i Epic, pa da damo nekom studiju da pravi immersive sims?
  Evo ja sam za! Arkane Studios nije dovoljan!
   
  TheNick likes this.
 2. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Hype!  Nije bila losa jucerasnja prezentacija sa citizencon-a, igrali su alfa 3.3.

  Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
   
 3. voja87

  voja87 Well-Known Member

  12,534
  3,102
  113
  fuck, ovo vec deluje odlicno
   
 4. eufrat

  eufrat вештац за сиротиљу

  4,108
  1,923
  113
  Igra (ako ikada zvanično izađe) zbog koje razmatram da uzmem grafičku karticu tj novi komp, jednog dana.

  Sent from my HTC U11 using Tapatalk
   
 5. voja87

  voja87 Well-Known Member

  12,534
  3,102
  113
  ako je mogao jedan duke nukem forever da izadje za koji je ulozeno 100x manje para i truda moze i ovo da izadje, milsim sigurno ce izaci
   
 6. Super Simke 64

  Super Simke 64 I hate haters!!!

  5,330
  1,106
  113
  Gotovo da nema gameplaya osim nekoliko sekundi na kraju koji ne pokazuju zapravo ništa. Trailer sa kadrovima iz cinematica sa posebnim naglaskom na prikazivanju svih poznatih glumaca koji su dali svoje lice i glas u igri. Ovo baš pokazuje da će ovo biti odlična igra. Hype! ;)
   
 7. voja87

  voja87 Well-Known Member

  12,534
  3,102
  113
  meni su prica i likovi bitni, ako to odrade kako treba sto se mene tice gamaplay moze da bude i samo ok
   
  Maxa likes this.
 8. grunt

  grunt Celeb Freak

  17,574
  3,711
  113
  Meh, bez release date-a nula hajpa od mene...
   
  Omega likes this.
 9. Teoreticar

  Teoreticar El Profesor

  2,933
  855
  113
  Da nema gameplay-a, sem jelte alpha verzije igre koja se redovno upgrejduje i koja je dostupna svima koju su vec uzeli igru.
   
 10. Super Simke 64

  Super Simke 64 I hate haters!!!

  5,330
  1,106
  113
  Po čemu znate kakvi su likovi osim što znate kako izgledaju i kakve glasove imaju. Meni ta naznaka priče i likova u ovom traileru izgledaju baš generički, a opet, samo je naznaka.

  Demo postoji za multiplayer koliko ja znam i daleko je od onoga što obećavaju, Sqadron (ovo što je bilo u traileru) nema nikakav demo ili grešim?
   
 11. Maxa

  Maxa opsa!

  11,259
  4,038
  113
  damn son, kakav boner inducer trailer >> cyberpunk i rdr2 zajedno :D
   
 12. eufrat

  eufrat вештац за сиротиљу

  4,108
  1,923
  113
  Haha hell nope :D

  Sent from my HTC U11 using Tapatalk
   
 13. WholeBunchOfNerdyGayShit

  WholeBunchOfNerdyGayShit Active Member

  127
  59
  28
  Ne. Kako si došao do tog zaključka na osnovu onog što sam napisao? Naravno da može i treba sve tipove igara podrediti određenim univerzalnim standardima, neke stvari moraju biti apsolutni no no. Bez toga nema prave kritike i gejm dizajna 101.

  Ovde u konkretnom slučaju pričamo o multiplejer delu SCa, o MMO univerzumu, ne o singlplejer kampanji, coop kampanji ili eventualnom klot dogfight modu, šta već bude bilo. Ako crowdfunding model baziran na kupovini brodova bude uticao na sličan loš način i na singlplejer kampanju, tim gore. Ali to zasad ne znamo, barem koliko sam ja upoznat.

  Zašto bi se igračima koji su podržali razvoj igre kupovinom skupljih KS paketa podilazilo kad ona izađe? To treba razdvojiti, podržavanje samog razvoja igre i zbog npr. prethodnih zasluga Robertsovih igara od povlašćenog statusa tih finansijera u samoj igri. I u vezi toga su trebali biti jasni na samom početku, Motiv onome ko je crowdfundovao je trebao biti podrška pojavljivanju igre kakve se više ne prave, a ne da će moći da dominira nad početnicima i onima koji nisu calnuli keš. Glavno pitanje je onda kakav će biti incentive od strane igre da nateraju i stare i nove igrače da kupuju nove brodove i ostalu opremu? Jer ako odluče da povlaste finansijere i generalno uvedu mikrotransakacija na mala vrata, moraće da ih ne ugroze relativno lakim napredovanjem običnih igrača kroz igranje do bolje opreme. Tipa da bude neophodno nerazumno mnogo ingame kredita za bolje brodove i opremu, i time obesmisli dalji progres kroz igru osim putem RL keširanja ili grindinga u nedogled.


  Dočim je ravnopravno da neko plati prednost da ne bi morao da grinda do besvesti, a ovaj što neće da plati nek robuje tom ekstremno glupom rulesetu sleš servisu od igre?

  Poenta je da niko od igrača koliko god da su platili igru ne treba da bude primoran da grinda, ili da to bude svedeno na najmanju moguću meru, jer to loš gejm dizajn, nepotreban busywork. To što je grinding istorijski popularan i izuzetno profitablian u industriji samo znači da: 1) je developerima* lakše i profitabilnije da dizajniraju takvu mehaniku bloatovanjem sadržaja, umesto da tesno integrišu manje sadržaja u skladnu celinu, 2) igrači što su ih popularizovali ne bi umeli da prepoznaju šta je dobra/loša igra ni kad bi ih lupila po glavi.

  * Zapravo, možda je nekad pogrešno kriviti developere, jer u vezi ovakvih stvari se oni koji zaista prave igru slabo šta pitaju, već je to odluka menadžmenta izdavača, marketinga, prodajnih odeljenja i sličnih spoljašnjih grupa koji utiču na razvojni proces.


  Ništa od toga nema veze sa ovim što pričamo u vezi Citizena i srodnih tema kojih smo se dotakli. Zamena teza. Da je Starcraft zavisio od toga da li će uopšte izaći ako igrači finasiraju razvoj kupujući bolje jedinice, zgrade, armije itd. i da im se kad igra izađe da prednost, jedino bi u tom slučaju bilo sličnosti i osnova za poređenje. Ovako niđe veze.


  MMO porcija Star Citizena će između ostalog biti takmičarska, nemoguće da ne vidiš to?

  Kad razmisliš malo, videćeš da su sve igre zapravo različita vrsta takmičenja. Pošto jezik funkcioniše tako da reči mogu da imaju više značenja u zavisnosti od konteksta, ne misli se isključivo na takmičenje u smislu versus borbe protiv ljudskog protivnika, nego i na igrač protiv okruženja, okruženja koji su dizajneri osmislili. U coop igri imaš takvo takmičenje, više igrača sarađuju zajedno u savlađivanju prepreka iz sveta igre. I u singlplejeru slično tako.


  Moja lična perspektiva kvaliteta diktira šta ja želim da igram. Verujem da je isti slučaj sa većinom ovde. Nikome (normalnom, opet bih dodao taj fini deskriptor) industrija i tržište ne treba da diktira šta će da igra, pa ako trenutno nema šta on/ona želi prebaciće se na advokatisanje trenutnom stanju u industriji prihvatljivih modela pravljenja igara i dizajn filozofija. Ako nema dovoljno dobrih igara za nečiji ukus zato što industrija ne može da ih podrži jer nema dovoljno velike mase igrača za to, a mase su potrebne zbog velikih budžeta za današnje produkcijske vrednosti - fajront, ne igraš to novo ili igraš starije igre koje ti odgovaraju. Nije kraj sveta i nisu video igre jedina stvar u životu, fala bogu.

  Kakve veze ima profitabilnost sa kvalitetom? Ti pričaš iz tog ugla, šta je tržište spremno da plati, a suština je da to nikako ne treba da bude jedino merilo uspeha ili kriterijum prema kojim će se birati šta će se igrati i praviti. Kome jeste, bujrum, nek uživa u takvoj situaciji, samo nek se ne buni kad se istaknu očigledne manjkavosti takvog pristupa. Verujem da nije ni tebi merilo, samo se conveniently ograničavaš na određenu grupu igara, iz tzv. "hardcore" segmenta, koja pored profitabilnosti uključuje i druge faktore koji ti prećutno odgovaraju, kao što su složenost mehanike, estetika i produkcijske vrednosti. Može dakle dovoljno kompleksna mehanika, dovoljno izazova/težine, dovoljno dobra grafika, dovoljno privatljiva estetika, dovoljno dobra priča itd, ali sve unutar određenog opsega, jer van njega industriji ne odgovara i nije dovoljno profitabilno. Facebook igre su veoma profitabilne pa ti verovatno ne bi voleo da vidiš više Farmvillea na tržištu nego više tebi omiljenih tradicionalnih igara, Ace Attorney ili šta već.
   
 14. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Simke, edukuj se malo, prikazali su vec vise sati gameplay-a [od ranije verzije igre]. Ovde je prikazan samo odlicni finalni polish, i zaista izgleda fenomenalno.
  https://emuforums.emuglx.org/thread...elancer-igara-pc-only.2160/page-4#post-352170

  Pre par meseci su najavili da ce u decmbarskom Into the Verse-u posvecenom SQ42 najzad objaviti work schedule i za SP, to je nesto sto nisu hteli da do sada objavljuju jer je dosta igre zavisilo od gameplay sistema i bazicnih engine features-a koji su se pravili za SC [online part]. Sada kada je velik deo tech-a gotov, content koji su odavno radili najzad moze dobiti i peglanje grafike i efekata. Razlika izmedju Dec2017 i trenutne grafike je bas primetno bolja.


  BTW, Henry Cavil je jedan od pilota pred kraj trejlera? :D
   
  Last edited: Oct 11, 2018
 15. Maxa

  Maxa opsa!

  11,259
  4,038
  113
  uuu, baš sam se pitao da li je on, do jaja :D
   
 16. Teoreticar

  Teoreticar El Profesor

  2,933
  855
  113
 17. WholeBunchOfNerdyGayShit

  WholeBunchOfNerdyGayShit Active Member

  127
  59
  28
 18. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Zavrsni panel od juce [svi ce biti uskoro na YT], presek stanja SC-a, i sta je od core tech-a je i dalje potrebno zavrsiti pre nego sto se dobije full "persistent universe" experience.
   
 19. Super Simke 64

  Super Simke 64 I hate haters!!!

  5,330
  1,106
  113
  Treba još para, zato stavljaju sve ove glumce u prvi plan
   
 20. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Da je SQ42 bio pravljen redovno, kod normalnog publishera, ovaj trejler bi verovatno medju prvima tokom javnog PR-a. Al posto je kickstartered, morali smo videti 5 godina mucenja da se napravi lud engine i osnova za jos ludji online experience.

  Prosao sam kroz javni developmet vec jednom sa Project CARS, kolicina posla koja je potrebna cak i za igru u veoma populanom zanru je oooogromna. Ovo sto CIG radi je na totalno vecem nivou, al eto, drago mi je sto se SQ42 najzad blizi svojoj finalnoj formi. Zbog nje sam i postao backer. Mnoge igre su se pravile 5+ godina pa su ispale trash. Da mi je neko rekao da ce Bioware napraviti onakvu Andromedu, ne bi mu verovao, al eto, uspeli su da sjebu igru iako je to jedini zanr na kojem je taj studio radio.
   
 21. howler

  howler Well-Known Member

  2,782
  782
  113
  Nadam se Squadron 42 ce se drzati do obecanog:

  28 chapters equivalent to 60+ missions
  A-list cast to match any event movie
  340 speaking roles with state of the art facial scanning and mocap
  Over 20 hours of performance capture
  Story arc with 1255 pages of dialogue
  40 distinct ships from fighters to dreadnoughts
  Hand-crafted environments enhanced with procedural tech
  Systemic space and FPS gameplay - from stealth to brute force
  Dogfighting in both space and planetary atmosphere
  Subsumption AI - fully systemic, 24-hr schedules, 1000+ subroutines, simultaneous secondary objectives

  Plus kakvo je trenutno stanje. Episodni release ili Full Standalone igra? Svaka epizoda na pet godina. :lol:
   
 22. Ivan

  Ivan Well-Known Member

  828
  411
  63
  Pošto će ovo sigurno da zakači i početak next gena, Squadron 42 bi 'ladno mogao i na ps5 I novi Xbox, baš me zanima kako oni gledaju na to, da li im deluje primamljivo ili kao samo još jedna igra iz ovog žanra koji je za njih mrtav.

  Pomoglo bi razvoju saznanje da imaš i tu publiku na raspolaganju. (namerno kažem samo squadron 42 jer bi sa star citizenom otvorili ogromnu priču na ovu temu).
   
 23. Teoreticar

  Teoreticar El Profesor

  2,933
  855
  113
  Kad su krenuli, Roberts je rekao da nikad nece portovati na PS3 i X360 :D
  Ali... evo jos malo pa docekasmo PS5 i XScarlett (cak i xCloud)

  Pored HW-a, bilo je i komentara na kontrole. Ali i PS4 i Xbox One vec nativno podrzavaju i misa i tastaturu (ako developer podrzi). Jedino sto nema nezvanicnih dzojstika.
  Spominjali su da im se jos ne svidja sto konzole nisu otvoren sistem poput steam box-a? To ne znam sta su podrazumevali pod time.


  Ne bi iskljucio port uopste, ali tek kad krene sa PC-ijem.
   
 24. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Svi rani backeri dobijaju full Squadron 42, koji ce biti izdat u 2 epizode.

  Najavili su da imaju i planove za dodatnu kampanju koja ce izaci kao "episode 3", ali otom potom, to nece skoro.
   
 25. Super Simke 64

  Super Simke 64 I hate haters!!!

  5,330
  1,106
  113
  PC Master Race idioti, koji su najbrojniji beckeri ovoga, bi napravili lom na internetu kada bi se ovo najavilo za konzole. Internet bi pao Ali kako je ovaj Roberts postao alav na pare, nije isključeno da će i to uraditi.
   
 26. Ivan

  Ivan Well-Known Member

  828
  411
  63
  Squadron 42 po meni ide 100% na konzole, takav osećaj imam...
   
 27. zdravkelja

  zdravkelja Member

  9,726
  2,207
  113
  Ja sam mislio da je verzija za konzole odavno objavljena.
   
 28. Ivan

  Ivan Well-Known Member

  828
  411
  63
  Nije, bilo je priče da je viđen ps4 devkit kod njih, pa se branio onom izjavom da igra neće biti "zaglupljena" itd...
   
 29. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Za sad takvih planova nema, 100% su posveceni PC-u. Ionako imaju dosta posla, malo ko bi od backera hteo da jos odlazu deployment PC verzije sada kada toliko sistema najzad biva privedeno [ako ne u final, onda makar] u playable stanje.

  IMO, ako i budu razmisljali o konzolama za par godina [ako budu dovoljno jake], portovace prvo Squadron 42 pa ce onda razmisliti o full Star Citizen-u.
   
 30. TheNick

  TheNick Administrator Staff Member Administrator

  22,413
  3,400
  113
  Lepi su modeli glumaca, sjajno animirani, skoro kao u Spider-Man na PS4 :) Zasterece im igra koliko se razvlace.
  Seriously, mozda ne onaj open space mod, ali ovaj story Squadron ne vidim zasto ne bi neki PS5 mogao da izgura?
   
 31. jovcov

  jovcov Well-Known Member

  635
  372
  63
  Ista firma ih je radila :D Isto se radi i za sledecu generaciju, nece zastareti :D :p
   
  Maxa and Teoreticar like this.
 32. Omega

  Omega N64 je đubre

  15,706
  2,547
  113
  Ne vidim problem u tome, uvijek mogu početi ispočetka u drugom engineu i voila.
   
  mnneurope and grunt like this.
 33. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Evo trenutnog stanja igre, i sta sve stize do kraja godine


  Kao i breakdown novina sa CitizenCon 2018 konvencije


  Dosta toga je uradjeno, ali preostaje jos par znacajnih tehnickih sistema [full persistence svih itema ma gde ih ostavili, i server meshing [on-the-fly interakcije izmedju 50+ player online sesija], prosirenje gameplay opcija [nova zanimanja], i stancanje novih gameplay zona [do kraja godine trebalo bi stici planeta-dve sa nekoliko novih meseca].

  Sto se online sekcije igre, napredak je vidljiv, a za SQ42 dobijamo update samo par puta godisnje. Sledeci news drop je u decembru.
   
 34. WholeBunchOfNerdyGayShit

  WholeBunchOfNerdyGayShit Active Member

  127
  59
  28
  Bilo bi super kad bi SQ42 izašao za naredne konzole, doživeo uspeh i u očima izdavača i developra popularizovao žanr, pa da vidimo neke stare znalce i oldskul dizajnere ponovo, poput Colony Warsa ili možda čak još starije...

   
  Ivan likes this.
 35. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Pa moze doziveti uspeh i bez dolaska na konzole.

  A i ne znam kako bi neko definisao uspeh prodaje, jer "uspeh je vec ostvaren". Shitton ljudi je platilo i vec ceka izlazak od SQ42. Mnogi developeri bi ubili za toliko igraca.

  Zanr avanturistickih space combat simulacija je zaista tanak ovih godina [nismo imali valjanu kampanju jos od Freespace 2], i nema najava novih igara [pogotovo ne ovakvih sa full on story kampanjama i mid-level interakcijama sa likovima].
   
 36. Teoreticar

  Teoreticar El Profesor

  2,933
  855
  113
  Ne mogu da pohvatam da li su sa Serkis-om radili samo one unreal demo-e ili jos nesto?
   
 37. eufrat

  eufrat вештац за сиротиљу

  4,108
  1,923
  113
  Ko, 3Lateral iz Novog Sada?

  Sent from my HTC U11 using Tapatalk
   
 38. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Nije lako saznati na kojim projektima rade razni middleware studiji, jer uglavnom je to "poslovna tajna" i vezano je za marketing unveilove igara.

  Ono sto se zna sigurno je da pored rada sa samim skreniranjem ljudi, oni takodje rade i na razvoju novih alata i procedura. Sa Epic-om su radili na tom pipelineu da se direktno iz motioncapture-a podatci o performansu glumca ubace u sam engine sa finalizovanim kvalitetom modela i efektima.

  3Lateral trenutno pomaze Nemackoj diviziji Cloud Imperium Games-a na Genesplicing tehnologiji koja se uveliko sprema za Star Citizen, zaista impresivan napredak za igre kojima je potrebno jako puno karaktera ili ako zele impresivni char editor [sto nije potrebno npr za The Last of Us-like projekte sa malim brojem likova].

  [super su im bile sve prezentacije na main stage-u]
   
 39. WholeBunchOfNerdyGayShit

  WholeBunchOfNerdyGayShit Active Member

  127
  59
  28
  @DieH@rd: Ma može naravno, nego to bi potvrdilo da ima publike za taj tip igara i na konzolama, naročito za potencijalne triplej projekte, u koje izdavači teško da će ulaziti ako nisu multiplatformski orijentisani.

  Posle FS2 smo imali Starlancer, I-War 2 i Freelancer, i još neku boraniju tipa Darkstar One i Tachyon The Fringe.
   
 40. jovcov

  jovcov Well-Known Member

  635
  372
  63
  Radio se demo sa Serkisom I alien karakterom, što je i prikazano,uz epic, cubic motion... Kao i sirena za tencent koja je na tom nivou.


  Za Cig se radilo kao na svim ostalim igrama, rigovi i sve što ide uz to, a kasnije je preraslo u gene splicer, što reče I die hard.

  Sent from my VKY-L29 using Tapatalk
   
 41. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Starlancer i Freelancer je progurao Chris Roberts, mada casual publika nije podrzala te naslove, a ostale igre koje si nabrojao su bas meh. Malo ko ih se seca.

  Za sada SQ42 je jedina nada da se i casual masa privuce, a najbolja posledica rasta popularnosti zanra bi bila da LucasFilm od nekoga naruci pravljenje nove Xwing vs TieFighter igre. Nesto i ne mislim bas da bi EA bio voljan za to.
   
 42. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Dec 2017
  [​IMG]

  Oct 2018
  [​IMG]
  [al kazu da je ovaj sistem renderovanja kose/brade dosta zahtevan]
   
  voja87 likes this.
 43. WholeBunchOfNerdyGayShit

  WholeBunchOfNerdyGayShit Active Member

  127
  59
  28
  Tek nisu ni FS2 podržali, makar gledano prema brojkama prodaje. Igra je postala kult, i možda su prodali mnogo više kopija kasnije, ili je popularisana putem piratskih kanala, ali posmtrano ovako zvanično, daleko je od nekog mejsntrim uspeha. Mislim, space sim i kežual publika ne idu baš zajedno, osim ako nije neki Rogue Squadron.

  http://wiki.hard-light.net/index.php/Freespace_2_Sales_Numbers
   
 44. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Malopre na YT livestream-u [organizovano okupljanje, ne vide se svi prisutni]
  [​IMG]
   
 45. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Igrao sam danas par sati 3.3 PTU, performanse su se draaasticno poboljsale! Probacu da uploadujem jedan snimak, malo je poduzi...

  Ovaj Object Container Streaming tech je najzad omogucio svakom igracu da ucitava podatke samo o objektima koji su nearby, sto drasticno dize framerate. Po prvi put, Public Universe je PLAYABLE, i to ne ono jedva, vec 50-60fps skoro svuda osim bas u crowded zonama [gtx1070 @ 1440p]. Odradio sam par misija, jedan trading run sa mojim malecnim brodom koji jedva malo cargo-a moze da ponese, pokupovao malo opreme za mene i brod od para koje svi dobijaju kad udju u PTU, i istrazio par lokacija.

  Audio/vizuelno, bas je odlicno, gameplay je solidan al treba se malo navici na "full immersion" na koji developeri ciljaju [npr, nema nikakve forme teleporta/fast travela, gde god ides mora se uloziti trud/vreme]. I misije cesto promovisu promenu gameplay-a [deo misije u svemiru, pa poseta zemlji gde je potrebno setati se po lokaciji, pa skok do napustene svemirske stanice gde u zeroG-u treba naci data logove [zeroG lebdenje kroz sobe/koridore prepune plutajuceg smeca je bas cool [& scary]].

  Posle ovog igranja mnogo mi je jasnije zasto ljudi kupuju nove brodove non stop, bas je impresivno videti druge mnogo vece brodove oko sebe, sa igracima koji zajedno igraju [multi-crew]. Bukvalno sam na trenutak bio osetio potrebu da upgradeujem moj malecni Aurora MR u Avenger Titan. :lol:

  Al necu da se previse navikavam na trenutno stanje igre, sa 3.35 ce stici par novih planeta/meseca, sa 3.4 [pre kraja godina ili pocetkom sledece] novi flight mechanic [i u svemiru i u atmosferi], FPS NPC AI ce biti up and running [za on-foot okrsaje] i docice jos oficijelno podrzanih zanimanja pa ce biti vise slobode u igranju.
   
 46. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Uploadovah snimak mog prvog odlaska van stanice [malo sam se zajebavao na stanici ranije, plus overio sam Arena Commander i Star Marine da naucim osnove letenja/on the foot pucanja]. Jos tad nisam bio totalno pohvatao neke od osnove dugackih letova, al nije nista tesko.  Kao sto vidite, performanse vise nisu abysmal.
   
  Maxa likes this.
 47. jovcov

  jovcov Well-Known Member

  635
  372
  63
  Evo malo tehnikalija oko facijalne animacije. Pricaju o real time rigu i gene splice stvarima...

   
 48. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  Last edited: Nov 16, 2018
 49. DieH@rd

  DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

  31,760
  3,846
  113
  $200M achieved, sa 2.1M backera.
   
 50. eufrat

  eufrat вештац за сиротиљу

  4,108
  1,923
  113
  lol, tugica brt

  Sent from my HTC U11 using Tapatalk
   

Share This Page