1. powered by Surfing Waves

Toaru Majutsu no Index i Toaru Kagaku no Railgun

Discussion in 'Anime / Manga / JDrama' started by l3fty, Jul 15, 2011.

 1. l3fty

  l3fty Član biblioteke

  1,781
  83
  48
  Toaru Majutsu no Index(AniDB|Wiki)

  [​IMG]

  Genre: Action, Human Enhancement, Magic, Novel, SciFi, Seinen, Super Power, Violence

  Plot
  Zasnovano na Noveli Kamači Kazume, čije ilustracije radi Haimura Kijotaka. Priča počinje u gradu koji je zasnovan na Esperima, čije su sposobnosti veštački razvijene, dok je i magija prisutna u raznim oblicima. Touma Kamiđou je učenik u Akademskom Gradu, koji je označen kao Nivo 0 esper, uprkos tome što njegova desna ruka ima moć da neutrališe sve esperske i magične moći, kao i natprirodne uticaje na njega. Jednog dana na svom balkonu sreće devojku, koja je ustvari sestra engleske protestanske crkve i koja je zapamtila 103 hiljada zabranjenih magičnih tomova. Ovaj susret će ga uvući u intrige u samom gradu, kao i ostatku sveta.  Toaru Kagaku no Railgun(AniDB|Wiki)

  [​IMG]

  Genre: Action, Comedy, Manga, SciFi, Seinen, Super Power

  Plot
  Ovaj anime je zasnovan na noveli koja bliže opisuje Akademski Grad prateći jednu od glavnih heroina Index novele, Misaku Mikoto, trecu od 7 espera 5og nivoa.


  Lični Komentar: Jedine patnje od kojih ovaj anime pati bi bile do studija koji je umanjio prisustvo Toume i preterao sa nekim tonovima i karakterizacijama drugih likova.

  Promo I sezone Index (bez subova)
  http://www.youtube.com/watch?v=qvQolh_F6kY

  Trejler II sezone Index
  http://www.youtube.com/watch?v=jvbFFAksJ8I

  Railgun Promo (bez subova)
  http://www.youtube.com/watch?v=_LqCOTIC8_o&feature=related

  [/code]
   
 2. l3fty

  l3fty Član biblioteke

  1,781
  83
  48
  Trenutno gura nova, druga sezona Railgun-a, Railgun S, koja se fokusira na Sisters deo, ceo serijal se vrti oko toga, Sisters uvodna pesma, kraj sa sestrom, i sama prica.

  Prva epizoda je bila kvazi nalik prvoj epizodi iz prve sezone, kao neki uvod, od druge epizode krecu adaptaciju pricu manga-e epizodu po poglavlju.

  5ta epizoda je odlicno odradjena, sestra je u punom zajebantskom maniru, ili bolje reci, odlicno eskivira i uziva u drustvu, "Jednosmerni put" je takodje u svom elementu terorisanja i brutalisanja do preterivanja, obzirom ko ga je podizao nije ni cudo. Ona numera sa gitarom i violinom je bila nasvirana do daske u elementu scene, ako nastave sa ovim nivoom adaptacije ostatka radnje ima da se razvale od kinte.
   
 3. l3fty

  l3fty Član biblioteke

  1,781
  83
  48
  Treca sezona Touminih avantura je uskoro pred nama:
  Zabrinut sam na sta ce liciti 10 novela u 24 epizoda, ali dacu im trunku vere, femtometarsku :D.
   

Share This Page