1. powered by Surfing Waves

Donkey Kong Tropical Freeze

Discussion in 'Nintendo Wii U' started by Dcer, Jun 12, 2013.

  1. vetar

    vetar Well-Known Member

    6,236
    1,083
    113
    To je kao da si rekao poenta je da je voda mokra. :)
    Naravno da je na kraju profit glavni razlog zašto uopšte i izbacuju konzole i igre, ali postoji konkretni razlozi zašto se za neke igre rade portovi/remasteri.
    U slučaju DKTF i ostalih Wii U portova, glavni razlog zašto se portuju na Switch u tolikom broju je zato što su Wii U igre imale više nego ograničenu prodaju zbog veoma malog Wii U instal base-a, a svi Wii U portovi na Switchu su se već bolje prodali ili za sada bar imali bolji start nego na Wii U.
     
  2. TwiSteR

    TwiSteR Well-Known Member

    848
    547
    93
    sLabo. :yes:

    Sent from Honor 9
     
    DieH@rd, Maxa, Omega and 1 other person like this.
  3. gruja

    gruja I am God of War

    6,373
    888
    113
    Ne na kraju nego u osnovi je poenta na startu da ti uzmu pare za vec postojecu igru wiiu koju su preradili za swich...
    To sto ti imaa neko svoje tumacenje je nesto sasvim drugo u odnosu na ocuglednu stvar koja je manje vise da kazem vidljiva iz aviona da je tako...
    A razlog zasto se toliko portova na nintendo sistemima sa genwracije na generaciju radi nije zato sto se wiiu lose prodao pa boze moj izdacemo i za swich pa ce se super prodati jer je konzola pun pogodak nego,izdaju portove od gamecubea na wii pa od wii na wiiu i sad od wiiu na swich a sve zato sto je nintendo ogranicen 3rd devovima a ne iz tog razloga sto si ti naveo...
    To je vise zbog mogucnosti veceg izbora igara na nintendu.
     
  4. vetar

    vetar Well-Known Member

    6,236
    1,083
    113
    Kada kažeš da to rade zbog profita isto je kao da si napisao da je voda mokra, normalno da svako posluje zbog profita,
    znači sve rade zbog profita tako da je glupo je profit uopšte i spominjanti kao razlog pošto se to podrazumeva.
    Switch je nekih 14 meseci na tržištu, Nintendo je do sada već najavio/izbacio 8 Wii U porta za Switch (to nije bio slučaj ni sa GC, Wii i Wii U), zašto je to tako
    da li stvarno misliš da bi Nintendo najavio/izbacio već toliko Wii U portova da je Wii U imao daleko veći install base i mnogo više ljudi odigralo te igre!?
    Naravno da je jedan od razloga veći i raznovrsniji izbor igara, ali najveći razlog je da će za većinu Switch vlasnika ti Wii U portovi biti praktično nove igre pošto je retko ko imao Wii U dok će Switch imati mnogo više ljudi, potencijal nekih odličnih Wii U igara je bio veoma ograničen vrlo malim instal base-om zato Nintendo i izbacuje toliko Wii U portova i zato se i Wii U portovi odlično prodaju na Switchu bez obzira što su u pitanju portovi.
     
    Last edited: May 9, 2018
    Oblakoder likes this.
  5. Timemaster

    Timemaster Caelondian

    10,792
    1,800
    113
  6. gruja

    gruja I am God of War

    6,373
    888
    113
    Daj nemoj lupati kada su pola igara sa gamecubea ato je valjalo prebacili na wii.
    Resident evil zero,resident evil remake keca,metroid sva tri dela,pikmin oba dela,donky kong jungle beat,jedino je twinglight princez bio krosgen a ima jos igara sa gamecubea a ovo sto sam nabrojao mi je prvo palo na pamet.
    Tako da je nezahvalno tvrditi nesto za sta samo ti mislis ili si sta vise ubedjen da si u pravu.
    To mozes da pricas nekome ko je prvu konzolu kupio juce,kod mene ti fazoni ne prolaze.
    Duze sam malo u konzolnom gejmingu i svetu od pola vas na forumu.
     
  7. vetar

    vetar Well-Known Member

    6,236
    1,083
    113
    Ko da da pokušavam da objasnim detetu. :lol:

    Naravno kapiraš da je i GC je imao mali instal base i bila najlošije prodavana Nintendo konzola do Wii U-a, tako da su portovali solidan broj GC igara na Wii iz sličnog razloga, sa Wii U portovima je to sve ekstremnije pošto je imao još manji instal base i još manji broj ljudi je imao priliku da igre te igre.
    Ali ako već hoćeš da praviš poređenje, u istom vremenskom periodu Wii je imao najavljen ili izbačen samo jedan GC port koji je u suštini cross gen (Zelda TP),
    svi ostali GC portovi su stigli na Wii oko 2-3 godine nakon Wii izlaska, Switch ima već 8 i taj broj će rasti, znači govorimo o ogromnoj razlici.
    Inače koliko je Wii U imao Wii portova koji se prodao u 100m+!? :) Samo jedan Wii i jedan GC port, zašto je to tako!?
    To nema nikakve veze sa tim ko je kad kupio konzolu (lol), podaci su dostupni svakome čak iako nema ni jednu kupljenu konzolu.
    To što si u gamingu duže od nekog drugog ne znači da imaš više smisla za logiku ili da si u pravu, a ako stvarno misliš da tako veliki broj najavljenih/izbačenih Wii U portova za Switch u tako malom vremenskom periodu nema veze sa tim što je Wii U prodat u samo 13.5m primeraka zbog čega je potencijal prodaje nekih dobrih Wii U igara bio veoma ograničen, ne znam stvarno šta da ti kažem.
     
  8. Omega

    Omega N64 je đubre

    15,595
    2,417
    113
    Meni su gori ovi TLDR "e da ti ja objasnim" postovi nego "drive by" trolovanje.
     
  9. Oblakoder

    Oblakoder Well-Known Member

    1,097
    176
    63
    Ja ne vidim nikakav problem u portovima sve dok ih prate nove igre, tj ekskluzive, a Switch ima vise nego korektnu ponudu za prvu godinu. Podseticu da su najavljena Bayonetta 3, Mario Tennis Aces, Metroid Prime 4, Rpg Pokemoni, Octopath Traveler, Super Smash Bros....
     
  10. Omega

    Omega N64 je đubre

    15,595
    2,417
    113
    Mislim da niko nema problem (odn. ne bi trebao/la imati) sa portovima, remakeovima i remasterima sve dok je cijena adekvatna ($40 ili niže).
     
    Goro Manjina likes this.
  11. vetar

    vetar Well-Known Member

    6,236
    1,083
    113
    Jbg, uradio je reply na moj komentar, ja na njegov....a sad se uopšte kajem što sam ušao u raspravu. :lol:


    Nešto vezano za temu, DKTF za Switch se u prvoj nedelji u Japanu prodao u 88k dok se za Wii U prodao 35k.
    Jednostavan odgvor na pitanje zašto Nintendo portuje toliko Wii U igara na Switch. :)
     
    Last edited: May 9, 2018
  12. Oblakoder

    Oblakoder Well-Known Member

    1,097
    176
    63
    Ok to je iz tvoje perspektiva, a da li je to problem na nekom globalnom nivou nisam bas siguran, pogotovo sto se portovi prodaju sjajno. Nekome je i 40$ puno, a neko nece ni 1 eura da da, ali to je sad neka druga tema :)
     
  13. Omega

    Omega N64 je đubre

    15,595
    2,417
    113
    Sudeći po mnogim reddit postovima problem je i na globalnom nivou.
     
    Goro Manjina likes this.
  14. gruja

    gruja I am God of War

    6,373
    888
    113
    Nemaš pojma o životu.
     
    WickedlNl likes this.
  15. Oblakoder

    Oblakoder Well-Known Member

    1,097
    176
    63
    Ajde da ostavimo Reddit po strani pa da za koju godinu sagledamo rezultate prodaje tih igara, oni ce najbolje pokazati da li je cena problem i da li je pametna odluka Nintenda da izbaci toliko portova na Switch. Za sada je ta odluka vise nego opravdana :)
     
  16. Omega

    Omega N64 je đubre

    15,595
    2,417
    113
    Broj portova nije problem, problem je kad traže $60 za njih. To nije samo moje mišljenje već i ljudi iz mnogo bogatijih zemalja.
     
    Goro Manjina likes this.
  17. Oblakoder

    Oblakoder Well-Known Member

    1,097
    176
    63
    Jbg idi na Base com pa kupi za 40-45 eura. Sta si navalio 60 pa 60 :D
    I kao sto rekoh neka vreme pokaze koliko je to ozbiljan problem jer je tebi ocigledno sve problem :)
     
  18. vetar

    vetar Well-Known Member

    6,236
    1,083
    113
  19. Omega

    Omega N64 je đubre

    15,595
    2,417
    113
    Ja sam svoj 'zadatak' kao kupac ispunio u vidu kupovine Tropical Freeze-a za WiiU, međutim nisam budala da opet kupujem identičnu igru po duplo većoj cijeni.
     
    Goro Manjina and Oblakoder like this.
  20. Oblakoder

    Oblakoder Well-Known Member

    1,097
    176
    63
    Mislim da je jasno kao dan da ti nisi ciljana grupa tih portova nego ljudi koji nisu imali Wii U. A koliko si tacno platio Donkeya?
     
  21. Omega

    Omega N64 je đubre

    15,595
    2,417
    113
    Kupio sam ga u Webhallen-u u SEK, ali mislim da je bio oko 32€. Tada je nisam ni završio, nadam se da ću sada na Switch-u to nadoknaditi. Kako god uz DK Racing meni najbolja DK igra u serijalu (nisam fan onih za SNES iz nekog razloga, za GC pogotovo).
     
  22. Oblakoder

    Oblakoder Well-Known Member

    1,097
    176
    63
  23. nikola22

    nikola22 EmuGlx Veteran

    4,734
    1,303
    113
    Mislim da je to kolega sa foruma.
     
  24. grunt

    grunt Celeb Freak

    17,301
    3,492
    113
    Goro Manjina likes this.
  25. Wahad

    Wahad Prekidać 4 Life! Staff Member Administrator

    12,179
    2,518
    113
    Iz kamiona što ispale :lol:
     
  26. Timemaster

    Timemaster Caelondian

    10,792
    1,800
    113
    Treba imati kontakte, ne moze to svako :D
     
  27. rale

    rale the first to witness

    2,039
    247
    63
    prodao si sipku za zgibove!?

    Weak move!
     
  28. Timemaster

    Timemaster Caelondian

    10,792
    1,800
    113
    Mislis kupio :D ? Hahahah
     
  29. Wahad

    Wahad Prekidać 4 Life! Staff Member Administrator

    12,179
    2,518
    113
    They see me roooollin, they hatiiiiin, patrolling they tryin to catch me ridin' dirty

    Tryin to catch me ridin' dirty
    Tryin to catch me ridin' dirty
    Tryin to catch me ridin' dirty
    Tryin to catch me ridin' dirty

    My music so loud I'm SWANGIN, they hopin that they gonna catch me ridin' dirty

    Tryin to catch me ridin' dirty
    Tryin to catch me ridin' dirty
    Tryin to catch me ridin' dirty
    Tryin to catch me ridin' dirty

    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Ratanook and Oblakoder like this.
  30. grunt

    grunt Celeb Freak

    17,301
    3,492
    113
    Jbt kako dobro ovo izgleda i zvuci na Switch-u ! Bas me odusevilo, gameplay odlican naravno to sam i ocekivao. Muzika takodje fantasticna. Poceo sam na onom Easy modu jbg ne pamtim kada sam zadnji put igrao platformera :D
     
    Oblakoder, Timemaster and shin-boyan like this.
  31. shin-boyan

    shin-boyan Well-Known Member

    5,482
    1,608
    113
  32. Timemaster

    Timemaster Caelondian

    10,792
    1,800
    113
    Eh, kad bi N hteo da radi na novom DK naslovu, bilo bi sjajno :)
     
    Goro Manjina likes this.
  33. vetar

    vetar Well-Known Member

    6,236
    1,083
    113
    3D DK bio bilo super.
     
  34. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,305
    750
    113
    Sonik Mania tretman za dkc igre i obesio bi se
     
    Matt and Timemaster like this.
  35. Chodex

    Chodex CAPCOM Street Fighter

    1,845
    362
    83
    Kakva igra...! Taman kad pomislih nema preko Mario 3D land, krenem ovo i shvatim da ludaci iz Nintenda su opet prevazišli sebe. Izuzetan dizajn nivoa. Svako ostrvo ima da ponudi nešto novo što se tiče gameplaya...neverovatno osmišljeni protivnici, bosovi, Donky-eva ekipa itd...a šta tek reći za muziku, naroćito kada uroniš pod vodu pa krene diving ambient. Igra 10/10. Da pohvalim svoj novi gamepad koji radi besprekorno. Još mu se nije potrošila baterija. :shocked:
     
  36. Chodex

    Chodex CAPCOM Street Fighter

    1,845
    362
    83
    Završih igru konačno. Nakon Super Mario 3D world i ova igretina je ušla u tefter. Ostaje još TLOZ Breath of the Wild. Pokušao pre par sedmica ali nemam ni 20 FPS-a :no:. Moraću da čeprkam po raznim tutorijalima da bih dobio odgovarajući seting da imam bar 30 FPS. Mora da radi solidno na Ryzen 5 2500x Quad Core i RX 570.
     
    Timemaster likes this.
  37. rale

    rale the first to witness

    2,039
    247
    63
    trebace ti da pogodis verziju emulatora, postoji odredjena verzija koja radi super sa Tropical Freeze. Ja sam imao 30tak sa daleko slabijom masinom.
     
    Chodex likes this.
  38. Blue

    Blue ....................

    12,102
    867
    113
    Ili samo da skine poslednju verziju Cemu- a sa podrškom za Vulkan gde AMD ima duplo veći FPS. Mada nije još uvek 100% utegnuta Vulkan implementacija koliko pratim.
     
  39. rale

    rale the first to witness

    2,039
    247
    63
    goddamnit, otisao da kupim donkey kong za switch

    nisam nasao igru u prodavnici, kupio super mario maker 2 umesto toga

    izasao iz prodavnice, video donkey kong u izlogu, dosao kuci sa super mario maker 2 svejedno

    zena me pitala sto nisi zamenio

    lupio se po glavi jer sam toliko glup da mi to nije palo na pamet

    upalio super mario maker 2, pravio level 3 sata, napravio nista, najbolja igra ikada
     
    stale, Costanza, Matt and 6 others like this.
  40. TwiSteR

    TwiSteR Well-Known Member

    848
    547
    93
    @rale Sledeći put kad kupuješ povedi i ženu. :yes:
     
    rale likes this.

Share This Page