1. PRESELILI SMO SE NA NOVI FORUM! Ovaj je sada samo arhiva.
  Na novi forum se možete registrovati na sledećem linku
  FORUM.EMUGLX.ORG

EmuGlx.org - Novi PlayStation VR će imati modernizovane kontrolere

Discussion in 'EmuGlx Hangout' started by EmuGlx Bot, Mar 21, 2021.

 1. EmuGlx Bot

  EmuGlx Bot Snow - Informer

  199
  20
  1
  [​IMG]

  Posle nedavne potvrde da PlayStation radi na novoj verziji popularnog PlayStation VR sistema za PlayStation 5 koji će koristiti najnoviji hardver i pojednostavljenu tehniku povezivanja na konzolu sa samo jednim kabelom, najzad je stigla i potvrda o formi novih kontrolera koji će pratiti pokrete igrača u prostoru.

  Umesto starih Move kontrolera koji su stigli u prodaju tokom života stare PS3 konzole, novi PSVR2 kontroleri će biti fokusirani na moderni dizajn i tehnologiju praćenja pokreta preko IR dioda koje su sakrivene ispod plastičnih lukova koji se obrću oko zglobova ruku igrača.

  Na prvi pogled kontroleri izgledaju veoma laki za upotrebu, sa po jednom analognom pečurkom, dva face dugmeta i dva triggera na svakom kontroleru. Ali tehnologija unutar samog kontrolera je bolja od očekivanog – vibraciju će raditi isti odlični haptic motor nađen u DualSense kontroleru, a primarne R2/L2 trigere će takođe napajati DualSense-ov rezistivni motor koji je već sada uspešno iskorišćen u mnogim PS5 igrama. Kontroleri će takođe moći da detektuju položaj prstiju korisnika (što je veoma bitno za povećanje VR doživljaja i bolje interakcije sa in-game objektima). Praćenje kontrolera će vršiti sama VR kaciga, isto kao što to već sada uspešno radi Oculus Quest 2 i mnogi Windows Mixed Reality modeli kao na primer Samsung Odyssey.

  Novi PlayStation VR za PlayStation 5 je i dalje u izgradnji i tek je počeo da stiže kod developera koji će krenuti da rade na novom VR zabavnom softveru. Dolazak hardvera i novih igara u prodaju se očekuju ili krajem ove ili tokom sledeće godine.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]  The post Novi PlayStation VR će imati modernizovane kontrolere appeared first on EmuGlx.

  Autor: Mladen Tapavički

  Pročitajte još na EmuGlx.org sajtu
   

Share This Page