1. powered by Surfing Waves

Grand Theft Auto V [PS3/X360 2013] [PS4/XBONE Nov 2014] [PC 14. April 2015]

Discussion in 'General Next-Gen (Multiplatform)' started by DieH@rd, Oct 25, 2011.

  1. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    igrao si phantom pain, to mi je iznenadjenje
    nigde nisam video da se toliko hvalise novi mgs, generalno se prica kako je gamerplay odlican a prica zapostavljena u odnosu na prethodne delove
     
  2. Kraken

    Kraken Disco Bean

    9,673
    1,787
    113
    Pa sta je mgs nego prica :lol: i sto bi ti bilo iznenadjenje kad sam cak kupio ps4 verziju day one? I ja sam iscekivao taj naslov samo nisam kriv sto kojima ne ume da napravi naslov kako valja ni posle 7 godina rada na naslovu. Sirot konami koji je sve to finansirao a dobio standard losu prodaju.
     
  3. shin-boyan

    shin-boyan Well-Known Member

    5,482
    1,608
    113
    I ja sam kupio day 1 za ps4, posle prvih 10-tak sati bio uveren da je posle par krsheva Kojima konacno opet ub'o ... ali jbg, otreznjenje je brzo stiglo :(.
     
  4. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    siroti konami, iz sve te price o konamiju tebi je izgleda najbitnije to koliko je konami dao para, pa valjda ti je u interesu da su dali jos para a mi dobili zavrsenu i bolju igru
    peace walker je napravio u tih 7 godina i daleko da su on i mgs4 krsevi...jbt ako su to krsevi sta su ostale tps igre
     
    SolidSnake88 likes this.
  5. shin-boyan

    shin-boyan Well-Known Member

    5,482
    1,608
    113
    U odnosu na stare MGS igre, jesu.
    Zanimljivo je kako je vama kriv Konami sto su pare bacene i igra nije zavrsena. Umesto da se pare trose na samu igru, Kojima je placao holivudske glumce i vise brinuo o OST-u.
     
    Super Simke 64, fluffy and Efendija like this.
  6. Kraken

    Kraken Disco Bean

    9,673
    1,787
    113
    Kojima je sad veliki holivudski covek, sta njega briga prica kad ima Saterlenda :lol: Trebao je konami da mu plati razvoj jos tri godine. Doduse te pare bi otisle na dodatne holivudske glumce :D
    Btw koliko je razvijao peace walker. tri godine? :lol:
    Sad lepo ide da radi za sony pa ce da ima slobodu koju konami nije mogao da mu pruzi :)
     
  7. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    :lol: sigurno nije radio 7 godina na phantom pain-u
     
  8. eufrat

    eufrat вештац за сиротиљу

    3,899
    1,753
    113
    Di je radio 7 godina, možda 4 u vrh glave.
     
  9. Nyarlathotep

    Nyarlathotep Pimmelmann

    10,547
    1,568
    113
    Ni Jedan GTA pre petice nisam mogao da predJem, chak ni taJ sandbox novelty u to vreme niJe mogao da me natera da predJem preko nekih stvari kao shto su krsh kontrole i dosadne misiJe. Nagori mi Je definitivno chetvrti deo, ali zato sam peti odigrao vala s uzhivanJem, i nakon toga igrao i multiplayer dugo.
    Dakle snake, niJe mi bilo Jasno kako raniJe GTA igre mogu da ti budu bolJe od petice, dok nisam skapirao da si igrao sakatu verziJu za last gen. Definitivno bi vishe uzhivao da si igrao na PC (barem ne bi morao da vozish automobile u 25 FPS).
     
  10. Kraken

    Kraken Disco Bean

    9,673
    1,787
    113
    Ono sto znamo je da je mgs IV izasao 2008 a kojima productions nista drugo nije izbacio posle mgs iv do mgs phantom pain i onaj kracani demo. Sta su drugo onda radili od 2008?
     
  11. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    "The development team that worked on Peace Walker was as large as the team that worked on Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.[citation needed] Although the several staff members had already worked in the first Metal Gear Solid game for the PSP, Metal Gear Solid: Portable Ops, this game was created with a different mindset.Kojima considered Peace Walker the biggest game he has ever done. During the planning stages, the game was known as Metal Gear Solid 5: Peace Walker."
     
    SolidSnake88 likes this.
  12. Kraken

    Kraken Disco Bean

    9,673
    1,787
    113
    "...biggest game he has ever done" u razvoju od 2008 do 2010? A od 2010 do 2015 demo i mgsv su sta? Jos je upucao tonu para u komplet novi engine koji je iskoriscen za dva naslova- mgs i pes :D A ne bi ni za pes nego konami nije znao sta da radi kad nikome nije mogao da ga licencira.

    Konami invested more than any game in its history with MGSV: The Phantom Pain. An entirely new engine (FOX Engine) was developed along the way, A-list actors (i.e. Kiefer Sutherland) were brought in for voice and motion capture, and as the first open-world Metal Gear game it presented a tremendous amount of challenge. To help recoup costs a heavy dose of microtransactions were introduced. In addition, Konami would push Kojima Productions to sell the prologue for MGSV, MGSV: Ground Zeroes, as a standalone product for $39.99. These two moves would help buy some extra time for Kojima Productions as its development cycle pushed past the five year mark.

    http://www.gamerevolution.com/featu...ffers-clue-to-why-kojima-was-let-go-by-konami

    Preko pet godina sigurno. Suludo, bezobrazno i bezrazlozno trosenje para nabedjenog umetnika koji nista sem mgs nikad nije ni napravio. Nije bez razloga cesto poredjenje sa krisom karterom. Konami se kockao, stavio pare na kojimu i njegovu zvaku i, sudeci po prodaji, izgubio i to podebelo.
    Za toliki razvoj se ocekuje prodaja ala gta v.
     
    Last edited: Dec 30, 2015
    shin-boyan likes this.
  13. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    poenta je da je radio nesto za tih sedam godina izmedju mgs4 i 5 i da peace walker nije mala igra koju su zavrsili za sta znam 6 meseci
    nije da ga podrzavam u svemu i u nekoliko navrata sam pricao u njegovim glupostim ali ipak lik i njegov tim su stvorili mgs serijal, to je meni dovoljno i da sad ode u penziju i ne napravi nista do kraja zivota iza sebe je ostavio jedan od najboljih serijala u istoriji video igara
    ps: konami je poceo da pravi sranja jos sa silent hill serijalom, nije sve ovo pocelo od kojime i mgs-a
     
    SolidSnake88 likes this.
  14. SolidSnake88

    SolidSnake88 Well-Known Member

    1,645
    1,193
    113
    Nema to toliko veze sa grafikom i framerate-om. Više me je nervirao loš draw distance i česti popup, da se bukvalno na metar ispred mene odjednom pojavi ograda, bankina, bandera i tome slično. Mada to je standardna GTA boljka. Oni stari naslovi koje sam naveo mi se više sviđaju jer su tada bili nešto novo i neviđeno i kao takvi su mnogo veću impresiju ostavili na mene i trajno ostali u mojoj igračkoj memoriji kao jedni od najboljih i najuticajnijih naslova koje sam igrao. Sve posle toga je u suštini bilo more of the same. Grafička i sitna poboljšanja u gejmpleju sa svakim novim naslovom jednostavno nisu bila dovoljna da me toliko oduševe kad je većina toga bukvalno isto kao pre više od 10 godina. Realno, već sam to napisao, upravljanje vozilima gotovo da nema razlike u San Andreasu i u GTA 5, AI takođe, misije su isti fazon ako se donekle izuzmu ove velike pljačke koje imaju dozu nelinearnosti. Daleko od toga da su to loše igre, ali u suštini svaki GTA prodaje isto samo u malo lepšem i većem pakovanju, i to će verovatno impresionirati danas nekog klinca od 14-15 godina kao što su i mene u tim godinama GTA 3 i Vice City. Ja sam se lepo zabavljao igrajući peticu, ali da je u pitanju neki revolucionarni naslov i ne znam kakvo remek-delo, pa i nije baš ako ćemo pošteno.


    Au, ovo kako je krenulo svaki thread će se pretvoriti u "MGS V pljuvanje i odbrana". :D Uzgred moram da dodam jedno zapažanje. Znam da je u modernoj industriji zabave profit jedino merilo koje određuje da li će se rad na nečemu nastaviti ili ne. Međutim, to svakako ne određuje kvalitet proizvoda. Tako imamo primer filma "Blade Runner" koji je bio i popljuvan od strane kritike, i katastrofa na blagajnama kad je izašao, a danas se smatra kultnim naslovom i jednim od najboljih sci-fi, kao i filmova uopšte. Nijedna igra iz MGS serijala nikada nije bila toliko komercijalna da se prodavala u desetinama miliona primeraka kao recimo GTA, s obzirom na to da ima mnogo užu i specifičniju ciljnu grupu za razliku od GTA koji je mnogo primereniji za casual gamer-e. Ali ne može se reći da su se one loše prodavale i da nisu donosile zaradu Konamiju. Čak i MGS V je do sada prodat u preko 5 miliona primeraka, doduše tu je verovatno i uticao hajp kakav nije viđen do tad za jednu MGS igru, i nadmašio je trojku koja se prodala manje i od keca i od dvojke (oko 3.6 miliona), a koju mnogi smatraju najboljom u serijalu. Elem, Kojima je u periodu od 2005 do 2015. izbacio tri igre (a ne dve kako ti kažeš): MGS 4, Peace Walker i MGS 5 (Ground Zeroes & Phantom Pain) što je sasvim okej brojka s obzirom na to da ne bi ni voleo da MGS postane Call of Duty ili Assasin's Creed da svake godine ima nastavak koji je sve lošiji od onog prethodnog, i da se ponavlja u nedogled. Očigledno je da je Konami rešio da potpuno promeni svoju koncepciju poslovanja i finansijsku konstrukciju, tako što će se povući sa AAA terena i odustati od svojih velikih franšiza, kako su i sami nagovestili. Niko mi ne može reći da im se prethodni Kojimin rad nije isplatio jer da je tako ne bi mu dozvolili da naštancuje šest naslova u tom serijalu (i ne samo da su mu dozvolili već ga i ubeđivali da nastavlja i ne radi druge projekte kad ima MGS), već bi ga sasekli odmah posle prvog ili eventualno drugog. Nego jednostavno petica im je izgleda bila zalogaj koji nisu mogli da progutaju i koji je bez obzira na sve svoje kvalitete ipak zbog takve njihove politike, a verovatno donekle i Kojiminih zahteva ostao nedovršen, ali da je loša igra, to nema govora. Fox Engine je fenomenalan, i sjajno optimizovan, i zaista je šteta ako posle toliko novca uloženog u njega oni budu samo PES bazirali na njemu. Gameplay MGS V sabija, toliko da čak ni repetitivnost misija ne može da ga značajnije oslabi. Jedino da su tu nesrećnu priču lepo zaokružili i upotpunili, imali bismo jednu od najboljih igara ikad. Možda bi bilo bolje i za njih i za igrače da su čak podelili igru na epizode ili više delova i ljudski je završili, nego na nesrazmerno mali Ground Zeroes i ogromni Phantom Pain. Kojimi najviše zameram to što je rešio da po svaku cenu podilazi trendu "open world" igre koja može da se igra stotinama sati, a tu se upravo izgubila ona supstanca koja čini Metal Gear onim što jeste, a to je zgusnuta, dinamična, nepredvidiva i dobro realizovana priča i likovi. Na kraju krajeva, sad ćemo videti koliko je u stanju da radi na nečemu što nije MGS, i kakav će njegov rad biti kada nema "zlog" Konamija. Ako je sudeti po onom P.T-u Silent Hills, biće zanimljivo svakako, šta god da bude bilo. :)
     
    Last edited: Dec 30, 2015
    Kraken likes this.
  15. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    ITS FUCKING TREVOR PHILLIPS...koji je inace u finoj kondiciji, malo zapazanje

     
  16. Maxa

    Maxa opsa!

    10,990
    3,834
    113
    još uvek ne mogu da se odlučim da li je ružniji irl ili u gta :D
     
  17. shin-boyan

    shin-boyan Well-Known Member

    5,482
    1,608
    113
  18. Omega

    Omega N64 je đubre

    15,595
    2,417
    113
    Koliko se sjećam govorili su da koriste poseban sub-engine za fiziku i ragdoll efekte u GTA4. U petici to nije slučaj.
     
  19. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    iako su zrtvovalo neke detalje gtav je overall mnogo lepsa igra od cetvorke
     
  20. Maxa

    Maxa opsa!

    10,990
    3,834
    113
    rekoh ja da je četvorka dosta potcenjen naslov. šteta samo što nikad nisu optimizovali igru.
     
    gruja likes this.
  21. ljubomir

    ljubomir +Excellent

    1,334
    401
    83
    Cetvorka je dobra igra, ali i veliki step down u odnosu na San Andreas, a optimizacija je bila i ostala kriminalna.

    Na danasnjim quad core racunarina radi mnogo bolje nego ranije, i postoje modovi za uklanjanje piss filtera.
     
  22. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    bez quad core-a igra se vukla mogao si da imas i 4870x2 nije bilo bitno
     
  23. zdravkelja

    zdravkelja Member

    9,549
    2,068
    113
    Imao sam q9450 na 3GHz i 4870x2 u to vreme, secam se da nisam ni priblizno mogao maxed out da igram.
     
  24. nebojsa986

    nebojsa986 ...

    2,027
    391
    83
    Tehnikalije na stranu, cetvorka je potpuno promasila i atmosferu i likove a donekle i dizajn sveta, sve je suvoparni grad gde se nista ne razlikuje jedno od drugog, stalno besni niko i njegov tupavi rodjak nijednom nisu bili zanimljivi, a ni traga tom veselijem tonu, satiri svega sto postoji i momentima kao kifflom brother brother.
     
  25. shin-boyan

    shin-boyan Well-Known Member

    5,482
    1,608
    113
    Meni je bas taj veseliji ton dosadio. Fino je bilo igrati nesto "ozbiljnije".
     
  26. Maxa

    Maxa opsa!

    10,990
    3,834
    113
    ne znam koliko si se udubio u igru, ali nisi u pravu :)
    ima satire i zajebancije, a i grad je pun sitnih detalja, naravno manji scale od petice, ali se vidi da su se dosta potrudili oko sadržaja.
     
  27. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    imo glavni problem nije toliko ni prica koliko sami likovi, cetvortka nema nijednog barem simpaticnog lika
    a tu je i voznja, taj osecaj kao da vozis gvozdeni frizider tezak 3 tone
     
  28. Efendija

    Efendija зимница мајстор ™

    4,702
    757
    113
    Četvorka je veliki promašaj što se mene tiče, samo su story DLC-ovi popravili utisak dok je glavna igra strašno dosadno govance. San Andreas je brisao patos četvorkom.
     
  29. Maxa

    Maxa opsa!

    10,990
    3,834
    113
    ne znam koliko često voziš auto, ali od svih gta naslova, 4ka ima model najpribližniji realnosti.

    i priča je ok, ima tu depra notu, kurac američki san, gde god da si, ako si u određenim krugovima, uvek je sranje.
     
  30. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    znam da su isli na realnije samo sto definitivno nije bilo zabavnije (hej rimuje se), zato sam se i vozio taksijem veci deo igre
     
  31. nebojsa986

    nebojsa986 ...

    2,027
    391
    83
    Slabo se secam detalja koliko je otad proslo ali ocigledno je bilo nedovoljno da popravi utisak, napisah kako je ja pamtim, i nije sad da su oni nesto zabrljali kad su odlucili da im cetvorka bude vise na foru serious bleak reality nego jednostavno za tim nije bilo nikakve potrebe a i stojalo je takvoj igri ko piletu sise.
     
  32. Blue

    Blue ....................

    12,102
    867
    113
    Pa onako, ni ta loose fizika nije toliko realna koliko otežava vožnju igraču.
     
  33. eufrat

    eufrat вештац за сиротиљу

    3,899
    1,753
    113
    Svakako realnija od V.
     
  34. SolidSnake88

    SolidSnake88 Well-Known Member

    1,645
    1,193
    113
    Meni većeg humora od onog kriminalnog "srpskog" nije trebalo. ;)
     
  35. darkado

    darkado EmuGlx veteran

    7,585
    1,793
    113
    Meni je cetvorka kul legla, posebno gay tony ekspanzija. Nekako mi odgovara da je gta bar malo u realnosti a ako hocu kompletnu retardiranost, uvek mogu da igram saint's row :)
     
  36. shin-boyan

    shin-boyan Well-Known Member

    5,482
    1,608
    113
    Slicno i ja razmisljam.
     
  37. gruja

    gruja I am God of War

    6,372
    887
    113
    Nisam primecivnao takve stvari kroz kampanju ali da su ljudi tj ai da je tako sirov u petici to sam zakljucio i prvi put kada sam jke igrao,mnogo je bolje odradjeno u cetvorci to i jos neke stvari kao na primer to sa gurkanjem ljudi ali je voznja i upravljanje mnogo bolje u petom delu,generalno meni je i cetvorka nekako ostala zanimljivija od petice,bolja mi je prica :)
    Inace san andreas im je najbolji gta a verovatno ce tako i ostati,stim da ce meni uvek treci deo biti najbolji gta iz razloga sto je prva ozbiljna open world igra bika tada i nesto nevidjeno.Sve ostalo je bilo sminkanje i bleda kopija.
     
    Last edited: Jan 19, 2016
    SolidSnake88 likes this.
  38. TheNick

    TheNick Administrator Staff Member Administrator

    21,903
    3,193
    113
    Dobro su se izvestili ovi moderi trebalo im je samo toliko godina, evo jednom nesto cool da naprave sto nije leteci majmun ili car gun

     
  39. Maxa

    Maxa opsa!

    10,990
    3,834
    113
  40. darkado

    darkado EmuGlx veteran

    7,585
    1,793
    113
    poceo da igram na ps4 i valjda zato sto sam igrao i na ps3 cim je pocela igra dobijem blimp, LOL :D
     
  41. Revan

    Revan Well-Known Member

    1,652
    889
    113
  42. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,253
    2,918
    113
    super jaka i edgy kao ona u infinite warfare-u...ne daj boze
     
  43. Jörmungandr

    Jörmungandr Poljski Konjušar

    2,450
    944
    113
    Kontam da je klasičan mamac za klikove, ali biće ženska glavni lik sigurno, takav je trend jebiga. I to biće garant neka ružnjikava xD
     
  44. gruja

    gruja I am God of War

    6,372
    887
    113
  45. eufrat

    eufrat вештац за сиротиљу

    3,899
    1,753
    113
    Nema boga da će igra tako rano izaći. Razmak između izlaska RDR i GTAV je skoro tri i po godine, dok će razmak između izlaska GTAV i RDR2 biti malko više od pet godina. Svaki sledeći naslov im je ambiciozniji projekat od prethodnog i to iziskuje više vremena za njegov razvoj. Ako GTAVI izađe čak 2022.-e to će biti pesma.

    Sent from my LG-H990 using Tapatalk
     
  46. vetar

    vetar Well-Known Member

    6,236
    1,083
    113
    Rockstar sigurno radi na više igara istovremeno, iako im je fokus naravno na igri koja izlazi ranije.
     
  47. DieH@rd

    DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

    31,376
    3,616
    113
    Moze se planirati vise odvojenih projekata, but when shit hits the fan, svi rade na jednoj igri. Tako je bilo sa GTA4 RDR, i GTAV, a verovatno su sada all hands on deck i za RDR2.

    Ja licno ne ocekujem GTA6 anytime soon.
     
  48. zdravkelja

    zdravkelja Member

    9,549
    2,068
    113
    Ni ja. Mislim da je cak pitanje hoce li uopste da ubode ovu generaciju.
     
  49. vetar

    vetar Well-Known Member

    6,236
    1,083
    113
    Mislim da nema šanse da propuste ovu generaciju, u najgorem slučaju biće kao za GTAV, za PS3/360 ali posle port za PS4/XB1.
     
  50. DieH@rd

    DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

    31,376
    3,616
    113
    RDR2 ce im biti gen8 igra, pitanje je oce li napraviti jos jednu za ovu turu hardvera.
     

Share This Page