1. powered by Surfing Waves

Pathologic(Мор.Утопия) rimejk [PC/PS4/Xbone]

Discussion in 'General Next-Gen (Multiplatform)' started by Dendy Somari Comrade, Sep 4, 2014.

 1. Dendy Somari Comrade

  Dendy Somari Comrade Active Member

  780
  241
  43
  [​IMG]


  Kada bi me neko pitao koja je najteza igra koju sam presao, moj odgovor bi bio Pathologic. Ne zato sto je izrazito izazovna(jer nije, ali takodje nije ni laka), vec zato sto je prokleto aljkava, tehnicki zastarela, izbagovana, nedovrsena, niskobudzetna, vrlo konfuzna, cesto monotona, repetitivna I VEOMA DUGACKA. Ustvari, "najteza" nije prikladna rec. Pathologic je najmucnija(i to ne samo zbog nedostataka) igra koju sam presao. Ipak, i pored brojnih velikih mana, Pathologic ima nekoliko OGROMNIH vrlina. Vise o njima mozete saznati ovde, prva tri linka ne sadrze velike spojlere, slobodno ih procitajte:

  http://www.rockpapershotgun.com/2008/04/10/butchering-pathologic-part-1-the-body/
  http://www.eurogamer.net/articles/retrospective-pathologic-article

  Intervju sa developerima:
  http://www.rockpapershotgun.com/2009/02/03/rps-interviews-ice-pick-lodge/

  ISPOD SU VELIKI SPOJLERI!!! Ne savetujem vam da citate ova dva teksta ukoliko zelite da igrate Pathologic, ali ako niste sigurni bacite pogled, dok izadje rimejk verovatno cete zaboraviti detalje:

  http://www.rockpapershotgun.com/2008/04/11/butchering-pathologic-part-2-the-mind/
  http://www.rockpapershotgun.com/2008/04/12/butchering-pathologic-part-3-the-soul/


  Kada bi me neko pitao koji rimejk bih najvise voleo da igram jednog dana, moj odgovor bi bio Pathologic rimejk. Tacnije, Pathologic rimejk koji nije pravio Ice Pick Lodge, vec neki mnogo veci, iskusniji i sposobniji studio sa GTA ili bar Asassin's Creed budzetom, ali pod apsolutnim, beskompromisnim vodjstvom kreatora originalne igre(Nikolay Dybowskiy i Aleksey Luchin?). Nazalost, ova zelja je u rangu fantazija o novoj Seginoj konzoli i logorima u kojima bi developeri "pay to win" igara i glupih mobile/facebook naslova bili primorani da prave asset-e za dobre igre... poput ove.

  Ice Pick Lodge sada pokusava da skupi novac za rimejk. Verovatno ce skupiti ovih 250 000, ali to nazalost nije dovoljno da ova veoma ambiciozna ideja dobije tretman koji zasluzuje. Ipak, iako ce i rimejk skoro sigurno biti sirov, Pathologic sada ima sansu da postane malo vise od puke skice remek-dela. Istina je da je ta skica vec atmosfericna i da ima jednu od najboljih prica ikada ispricanih u formi video igre(a ne medjuscene), ali ona trenutno od igraca zahteva da izdrzi sedamdesetocasovnu torturu sa gorepomenutim uzasima. Cak je i prevod los, varira od prikladnog do katastroficnog, a la "all your base are belong to us", ne preterujem.

  Zainteresovani mogu podrzati popravku Pathologic-a ovde:
  https://www.kickstarter.com/projects/1535515364/pathologic


  [​IMG]

  EDIT:
  Presli su 250 000$! :bouncy: Pathologic rimejk je uspesno finansiran!
   
  Goro Manjina and Ryo like this.
 2. Dendy Somari Comrade

  Dendy Somari Comrade Active Member

  780
  241
  43
  Proslo(proletelo) je 5 godina, i prvi deo Pathologic reimagininga je danas izasao:
   
  TwiSteR and Goro Manjina like this.

Share This Page