1. powered by Surfing Waves

STARI FILMOVI...strano/domace...preporuke,opisi...itd.

Discussion in 'Movies / TV shows' started by iggy11, Feb 14, 2015.

  1. Super Simke 64

    Super Simke 64 I hate haters!!!

    5,266
    1,081
    113
    Napljuvan je jer su debilni producenti zamenili odlične praktične efekte CGI-em, jer to više vole mladi, ne zato što je loš film.
     
  2. grunt

    grunt Celeb Freak

    17,133
    3,369
    113
    Eh kad bi mu to bio najveci problem. Em nema ni tracak atmosfere i misterije originala ima plejadu totalno dosadnih i generic likova. Znaci u prevodu nema NISTA sto original cini klasikom i filmom vrednog gledanja i dan danas.
    Svakako nije najgori horor sto sam gledao i moze se cak reci i da je solidan. Ali je skroz nepotrebno povezan sa originalom samo da bi se uzelo vise kinte. Da je skroz standalone film drugog imena ne bi me toliko uzrujavao :D
     
    TwiSteR likes this.
  3. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    jos mi samo ostaje ona igra koja je direkt nastavak, moram da je odigram....ali kad se setim da treba da se paze svi likovi, cudovista treba da se ostete pa onda spale...sve to mi deluje kao preterano cimanje xd
     
  4. Mile88

    Mile88 Well-Known Member

    349
    672
    93
    Posle originala koji je remek delo, svaki remake tog filma bi izgledao smesno u poredjenju sa njim. S obzirom kakvi sve remak-ovi izlaze, ovaj mi i nije toliko los. Ako nista, bar su lokaciju pogodili kako treba, meni je to jedna od vaznijih stvari kada su u pitanju horor filmovi.
     
  5. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    sve je to verovatno snimljeno u studiju, likovi imaju fake dah posto jelte nije hladno uopste tu gde su snimali. film generalnio nema ni deo atmofere keca, sve je lose osvetljeno, tj sve je previse svetlo...duze vreme me je to iritiralo u novijim filmovima, sve je previse svetlo, nigde kontrasta, senki, sve izgleda fake cak i ako nije cg itd. sada sam se vec i navikao....juce sam gledao analizi samo da nadjem...
    i ps: ovo je prequel ne remake, desava se pre prvog filma

     
  6. Super Simke 64

    Super Simke 64 I hate haters!!!

    5,266
    1,081
    113
    Igra je fenomenalna, bar je ja tako pamtim. Igrao samje kada je izašla na PC-u. Jedna od mojih omiljenih horor igara.
     
  7. Mile88

    Mile88 Well-Known Member

    349
    672
    93
    Moguce sve, ali sta znam, meni je film ok. Tesko ce nesto moci da bude bolje uradjeno od ranijih klasika sto se tice efekata, maski i ostalog. Recimo Alien, Star Wars, Terminator i dosta horor filmova 80s su vrhunski odradjeni do detalja. Zbog tih efekata, osvetljenja ono kao u bojama, ceo film plavo ili zeleno osvetljenje, zbog toga i jako cesto pogledam neki noviji film. To mi izgleda kao da neko snima uzivo neku emisiju ili nesto. Nema vise onih dobrih kolor kontrasta kao sto su nekada imali u Technicolor-u MGM ili WB filmovi.
     
    Last edited: Nov 14, 2018
  8. Teoreticar

    Teoreticar El Profesor

    2,903
    831
    113
    @grunt
    Da ga ne pretera malo?
    Bio bi vrlo srecan da su ovakvi remejkovi/prequeli donja granica kvaliteta i odnosa prema originalnim filmovima.
     
    SolidSnake88 and voja87 like this.
  9. grunt

    grunt Celeb Freak

    17,133
    3,369
    113
    @Teoreticar
    Mozda xD Al samo malo :D
    Original mi je u top 10 all time omiljenih filmova jbg pa sam uber sensitive :D
    Svakako taj prequel sam pogledao jednom i dosta nemam zelju da ga ikad vise gledam.
    A evo od sve ove price vec sam posegnuo da pogledam original po ko zna koji put.
     
  10. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    imo stariji filmovi objektivno izgledaju bolje u nekim stvarima, jos jedan primer novi blade runner ne moze da prismrdi originalu. izmedju ostalog problem je kod digitalnog color gradinga, milsim da ih boli dupe kako je film osveljen na licu mesto nego kao nema veze sklepacemo nesto u post produkciji, tako meni nekako izgleda. a drugi problem je digitalno snimanje filma. koliko se secam te digitalne kamere daju svetlu, flat sliku da bi lakse mogla posle da se obradjuje, problem je u tome sto dosta ljudi to ni ne popravi nego tako ostane, marvel filmovi su primer, nema u tim fimovima da je crno crno
     
    Mile88 likes this.
  11. Mile88

    Mile88 Well-Known Member

    349
    672
    93
    Pa da, mislim da je jos jedan od problema to da su se ranije mnogo duze snimali filmovi i vise truda ulagalo. Sd to sve urade na brzinu, snimi se film za mesec dana xD
     
  12. stale

    stale bowel disruptor

    3,914
    1,106
    113
    Meni novi Blade runner izgleda prelepo I generalno mi se jako svideo film.
     
    Maxa likes this.
  13. Mile88

    Mile88 Well-Known Member

    349
    672
    93
    Ja iskreno nisam nesto zadovoljan novim Blade Runner-om. Film dugo traje, a u sustini nista nije dovoljno prikazano. Po meni fali malo vise akcije-avanture, slicno nesto kao sto je imao original.
     
  14. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    meni je film dosta slyle over substance, dobar je ali me nije nesto sad odusevio
    film lepo izgleda ali cesto ide na minimalizam sto je totalna suprotnost prvom blade runner-u koji je mnogo vise gritty i pun teksture
     
    grunt likes this.
  15. Maxa

    Maxa opsa!

    10,858
    3,745
    113
    ne bih se složio :)
     
  16. zdravkelja

    zdravkelja Member

    9,460
    2,008
    113
    Uhvatio sam pre neki dan Twister koji je, uz Jurassic Park, verovatno jedan od prvih filmova koje pamtim da sam video u zivotu, a poslednji put sam ga gledao pre najmanje 15 godina. Mislio sam da je nostalgija, ali je u stvari i dalje prilicno dobar, jedan od boljih blokbastera iz tog perioda.
     
    Goro Manjina likes this.
  17. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    ah da twister i cg tornado, nisam ga pogledao desetak godina, mogao bi da ga skinem
     
  18. Ivan

    Ivan Well-Known Member

    800
    378
    63
    Ja sam video Twister, a procitao Tremors (koji sam mnogo voleo kao klinac :D)
     
    Mile88 likes this.
  19. Mile88

    Mile88 Well-Known Member

    349
    672
    93
    Twister takodje nisam mnogo godina gledao, secam se da mi je bio odlican u to vreme, moracu ponovo da ga pogledam.
    Eh Tremors, meni jedan od omiljenih serijala kada sam bio klinac :)
     
    Last edited: Dec 19, 2018
    Ivan likes this.
  20. DieH@rd

    DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

    31,163
    3,489
    113
    Ovo je oficijelni upload 20th Century Fox-a:


    :D
     
    Maxa and voja87 like this.
  21. DieH@rd

    DieH@rd Winter Knight Staff Member Administrator

    31,163
    3,489
    113

     
    Goro Manjina likes this.
  22. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    street kings nesto na foru training day-a, sasvim solidan triler sa gomilom poznatih glumaca. videcu da skinem filmove od keanua koje nisam gledao ili barem nisam gledao dugo...sledeci je mozda scanner darkly

     
    TwiSteR likes this.
  23. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Lep tred. Pogledah skoro rane radove braće Koen. Ja nisam njihov fan tako da dosta toga sam svesno izbegavao pa sam overio sledeće

    Blood Simple
    Raising Arizona
    Millers Crossing
    Barton Fink

    Nebi da sad kucam referate reći ću samo da mi je Blood Simple remek delo i to mi je najviše bilo neprijatno što sam tek sad overio. Raising Arizona je super iako ja generalno ne gledam taj fazon ovo mi je bilo top čak sam se i nasmejao dosta puta. Millers Crossing takodje rastura medjutim taj ambijent prohibicije je meni dosadan ali ko voli ne sme da propušta. Barton Fink sam najlošije skapirao, poštujem pristup, tematika je zanimljiva ali nešto mi je sve to bilo bland i previše jedva sam ispratio. Torturo pokidao doduše. Ostao mi još Hudsucker Proxy koji ću overiti u nekom momentu, svestan sam da je dosta ljudi gledalo posvećenije Koene od mene ali ko nije eto preporuka, lep uvid u njihovu fazu pre Farga.
     
  24. stale

    stale bowel disruptor

    3,914
    1,106
    113
    :D[​IMG]
     
  25. Maxa

    Maxa opsa!

    10,858
    3,745
    113
    šta, uzmi lake house da gledaš, malo suze da se rone :D
     
    voja87 likes this.
  26. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    heh gledao sam ga ponovo skoro, super film:) a i ima happy end za razliku od sweet november.
    skinuo sam scanner darkly i feeling minnesota...prime cameron diaz
     
    Maxa likes this.
  27. Maxa

    Maxa opsa!

    10,858
    3,745
    113
    moraću i ja da obnovim keanua, zagolicao si me :D
     
    voja87 likes this.
  28. Ace

    Ace 1.000.000

    2,987
    690
    113
    Gledajte obavezno The Night Before sa Kijanuom, totalni hidden gem i do jaja film :D
     
    voja87 likes this.
  29. Maxa

    Maxa opsa!

    10,858
    3,745
    113
    od novih destination wedding, sjajan.
     
  30. stale

    stale bowel disruptor

    3,914
    1,106
    113
    Hahaha šta nam radi Kianu. Ja isto skinuo par stvari koje sam propustio :)
     
  31. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    gledao sinoc drakulu xd

    [​IMG]
     
    Maxa and TwiSteR like this.
  32. Jörmungandr

    Jörmungandr Poljski Konjušar

    2,437
    938
    113
    Jel se to spremas za Keanu Reeves maraton? :)
     
  33. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    super je ako prodjem ceo film odjednom, ovo cu vuci sigurno par nedelja
     
  34. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Pogledao Blue Steel (1990). Nema ovde greške sa tehničke strane, znači režija udarac, glumci su hard, sve je jako muževno kako Ketrin samo ume da izvede, i film je baš level up u odnosu na Near Dark po tom pitanju. Atmosfera je horor kad to zatreba ali ovo je pre svega triler i tu je žanrovski sve definisano znači doktorat.
    Problem je što me glavni negativac uopšte nije ubedio, recimo Rikošet koji je iz sličnog fazona je po tom pitanju imao mnogo boljeg ludaka. Ron Silver se ovde baš uneo u ulogu, ali sam pred sam kraj filma već počeo da čujem u glavi fiktivne glasove AJDE UMRI VIŠE, OPET SI GA PROMAŠILA KOKOŠKO (Dzejmi Li Kertis oprosti) itd. Dakle film u izvesnoj meri testira strpljenje kada je finiš u pitanju i eventualno malo postaje lejm ali pripisaću to early 90s dinamici trilera.
    Generalno veoma solidan utisak mi je ostavila prezentacija ali me likovi nisu kupili koliko bi trebalo. Preporučujem možda da se gleda back to back uz Rikošet pošto su slične tematike i atmosfere MAČKE I MIŠA.
    Ako neko zna još filmova u ovom ključu neka baci naslove pogledao bi još neki, ovo nedostaje u modernim trilerima smh.

    https://www.imdb.com/title/tt0099160/

     
    Last edited: Jul 5, 2019
    Mile88 and voja87 like this.
  35. Ace

    Ace 1.000.000

    2,987
    690
    113
    Goro Manjina likes this.
  36. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Pogledao prvi put Point Break (original, ne rimejk). Pošto je opšte poznat film i na mnogim listama najboljih akcionih filmova neću da puno komentarišem, sem da ga ja nebi stavljao na te liste ali svakako odličan 90s relik, sa dosta modernih elemenata za svoje vreme, jasno je da je ovo bio super kul bioskop.
    Očekivao sam u zadnjoj sceni da neko vikne fak jea pre credits.
    Dakle sve je u službi loženja, do jaja su Kijanu i Patrik i iskreno interesantniji je taj njihov odnos nego sve ovo drugo oko pljačkanja banki i pucanjve to mi bilo onako, odvlačilo me od glavne poente filma. Da svo vreme surfuju i skaču iz aviona a zatim Patrik nestane u talasima ustao bi da aplaudiram. Death Stranding vibes kad ga Kijanu konačno navata na plaži u Australiji kad je postao Homo Demon lol.

    EDIT : Baš me zanima da li je kanal u koji upadne Kijanu i polupa koleno isti kanal gde juri T1000 sa kamionom, pošto je Dzejms ovde bio producent paralelno dok je režirao T2
     
    Last edited: Jul 6, 2019
  37. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Mogao sam ovo i u Horore ali neka ide ovde. Posle serije Černobil prisetio sam se BBC filma Threads (1984) koji 10 godina vucaram po nekim dvix diskovima. Skinuo da pogledam uz brigu da mi je sad kasno za to, da će da izostane užas i jeza pogotovo posle Černobila itd.
    Možda je i bolje što sam ga tek sad pogledao, nekako sam bio optimalno spreman za ovaj grozomorni igrano-obrazovni program. Koja je hrabrost i ludost demonstrirana u izradi jednog TV FILMA, ja ne verujem.
    Sve pohvale i preporuke kome je promaklo do sad da ga pogleda a pogotovo ako mu se svideo Černobil. Inače onog policajca sa krpom preko glave bi rado kupio kao figuru, zakon.
    https://www.imdb.com/title/tt0090163/
     
  38. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Pogledah Citizen X(1995) TV film o ruskom serijskom ubici Andreju Čikatilu odgovornom za smrt 52 osobe od kojih su mnoge bile deca. Razlog što me je zainteresovao je poredjenja sa Černobilom u smislu birokratije i propagande u Sovjetskom Savezu koja je dosta otežala njegovo hapšenje i eventualno uvećala nesreću koja se vukla deceniju. Za TV film sasvim pristojno realizovano sa par jezivih scena, MADA očekivao sam zajebaniji film al ok može da prodje. Saterlend je sam po sebi povod da se overi.

    https://www.imdb.com/title/tt0112681/
     
  39. darkado

    darkado EmuGlx veteran

    7,502
    1,745
    113
    Bolje dokumentarac da si gledao :)

    Sent from my Pocophone F1 using Tapatalk
     
  40. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Pa znao sam samo za one klince iz ukrajine što su random ubijali ljude i snimali telefonima, o ovome baš pojma nisam imao. Preferiram američke serijske ubice pogotovo kad ih ne uhvate kao Zodijak.
     
  41. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    kako se zove snimak tri lika, jedan cekic...ne treba udovoljavati radoznalosti

    milsim da ima noviji film o cikatilu...da nadjem, Child 44?
     
    Goro Manjina likes this.
  42. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Bravo jbt pošto ga nikad nisam odgledao, potpuno sam zaboravio da povežem da je ista stvar u pitanju
     
  43. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    TwiSteR and voja87 like this.
  44. Maxa

    Maxa opsa!

    10,858
    3,745
    113
    bukvalno ću se usrati od pretencioznosti opisa filmova u ovom članku...
     
  45. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Šarltanaski je to sajt, ali super dodje za pronalaženje svačega.
    Ja nikada ne čitam, samo listam naslove, pa proveravam sa strane ko je šta je itd
     
    TwiSteR likes this.
  46. Maxa

    Maxa opsa!

    10,858
    3,745
    113
    ne kažem, lista je dobra :D
     
    Goro Manjina likes this.
  47. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Ovo od Ringo Lama me zanima sve. Gledao sam od njega samo filmove sa Van Damom. Maksimalni Rizik i Replikant.
     
  48. voja87

    voja87 Well-Known Member

    12,070
    2,785
    113
    pogledao Multiplicity, ne secam se kad sam ga poslednji put gledao...klonirani michael keaton, malo treba iskljuciti mozak ali super komedijica a vecina scena sa vise likova je iznenadjujuce dobro uklopljena



    btw pominjao se pre neki dan split second pa sam i njega pogledao, koja je to musaka, film nema apsolutno nikakve veze sa mozgom xd

     
    Goro Manjina likes this.
  49. Goro Manjina

    Goro Manjina Well-Known Member

    1,047
    579
    113
    Ja sam Split Second pogledao dva puta na velika insistiranja fanova, evo ne sećam se nikad jedne scene niti o čemu se radi.

    Rutger Hauer jeste sjajna pojava tu, nema šta
     
  50. grunt

    grunt Celeb Freak

    17,133
    3,369
    113
    Jbg meni je Split Second jedan od omiljenih filmova ikada, sve mi je predobro, atmosfera,setting, sam Rutger-ov lik i njegov odnos sa newbiem ma sve :D
    Znam da objektivno ima mana, ali mi nijedna ne kvari ugodjaj :D Gledao sam 5+ puta film sigurno, sto je za mene veoma redak slucaj :D
     
    stale likes this.

Share This Page